H νέα αμερικανική εταιρεία Solexel παρουσιάζει πολύ λεπτές ηλιακές κυψέλες με ρεκόρ 19,33% απόδοση

 
solexel ipa H νέα αμερικανική εταιρεία Solexel παρουσιάζει πολύ λεπτές ηλιακές κυψέλες με ρεκόρ 19,33% απόδοση

H Solexel υπόσχεται αποδόσεις της τάξης του 22%, αλλά και τιμή παραγωγής των φωτοβολταϊκών μονάδων για $ 0,42 (€ 0,34) ανά watt

Σε διάσκεψη της Intersolar στη Βόρεια Αμερική, ο Δρ Mehrdad Moslehi, Ιδρυτής, Διευθύνων Σύμβουλος και CTO της Solexel Inc (Milpitas, Καλιφόρνια), παρουσίασε την νέα τεχνολογία της εταιρείας του, για την παραγωγή των thin κρυσταλλικού πυριτίου κυψελών. Η εταιρεία ανέφερε, ότι στις εσωτερικές μετρήσεις που έγιναν τα νέα κύτταρα από κρυσταλλικό πυρίτιο πέτυχαν ρεκόρ αποδοσης της τάξης του 19,33%, ενώ με την μαζική παραγωγή των κυττάρων που προβλέπεται να αρχίσει το 2014, η Solexel υπόσχεται αποδόσεις της τάξης του 22%, αλλά και τιμή παραγωγής των φωτοβολταϊκών μονάδων για $ 0,42 (€ 0,34) ανά watt!

«Με την επαναστατική τεχνολογία μας, ξεπερνούμε την τρέχουσα ασυμβατότητα παραγωγής και αποδοτικότητας (κόστους και αποτελεσματικότητας). Τα νέα κύτταρα επιτρέπουν μια πολύ υψηλή απόδοση σε πολύ χαμηλό κόστος, αφού με την νέα τεχνολογία αποφεύγονται πολλά στάδια της συμβατικής παραγωγής των κυττάρων κρυσταλλικού πυριτίου», δήλωσε ο Δρ Moslehi.

Η Solexel λειτουργεί σήμερα μια μονάδα παραγωγής στο Milpitas (Καλιφόρνια, ΗΠΑ) και πρόσφατα εξασφάλισε χρηματοδότηση του ποσού των 37 εκατομμύρων δολαρίων (30 εκατ. €).

Περισσότερες πληροφορίες στο http://www.solexel.com

 
This entry was posted in ΔΙΕΘΝΗ, ΠΑΝΕΛ and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.