Νέα καινοτόμα ηλιακά κύτταρα με βάση το μαύρο πυρίτιο

 
39 πανελ παζλ Fot 330χ220 Νέα καινοτόμα ηλιακά κύτταρα με βάση το μαύρο πυρίτιο

Νέα πατέντα για τη χρήση χαλκού αντί για χρυσό ή ασήμι σε ηλιακές κυψέλες

Τα αμερικάνικα εθνικά εργαστήρια Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (NREL, Κολοράντο, ΗΠΑ) του Υπουργείου Ενέργειας των ΗΠΑ έχουν επεκτείνει την άδεια με την οποία η Natcore Technology Inc.(Red Bank, New Jersey, ΗΠΑ) θέλει να αναπτύξει και να ετοιμάσει για την βιομηχανική παραγωγή, ηλιακά κύτταρα μαύρου πυριτίου με μία νέα σειρά από πατέντες.
Η κύρια πατέντα αφορά τη χρήση νανοσωματιδίων χαλκού αντί για νανοσωματίδια χρυσού ή ασημιού για την κατασκευή των γκοφρετών των ηλιακών κυψελών.

Δεδομένου ότι ο χαλκός είναι πολύ φθηνότερος από τα πολύτιμα μέταλλα, η Natcore προβλέπει 50% μείωση του κόστους της κατασκευής ηλιακών κυψελών, λέει ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας Chuck Provini. 

Ταυτόχρονα με την χρήση μαύρου πυριτίου επιτυγχάνεται χαμηλότερη αντανάκλαση του φωτός, και υψηλότερες αποδόσεις.  Η Natcore κατάφερε σε μια “απόλυτα μαύρη” επιφάνεια γκοφρέτας πυριτίου, μέση αντανάκλαση, σε ορατό φώς και σε υπέρυθρο φάσμα, της τάξης του 0,3%. Το αποτέλεσμα υπόσχεται αποδόσεις των νέων κυττάρων πάνω από 22%.

 
This entry was posted in Uncategorized and tagged , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.