Πιο φτηνά φωτοβολταϊκά πλαίσια με νέα καινοτόμο τεχνολογία που βασίζεται σε νανοκύτταρα ασημιού

 
11 algatec panel 330x171 Πιο φτηνά φωτοβολταϊκά πλαίσια με νέα καινοτόμο τεχνολογία που βασίζεται σε νανοκύτταρα ασημιού

Νέα καινοτόμος τεχνολογία για ηλιακά κύτταρα, που βασίζεται σε κύτταρα νανοασημιού

Νέα καινοτόμος τεχνολογία που βασίζεται σε κύτταρα νανοασημιού, πρόκειται  να αντικαταστήσει τον ακριβό κασσίτερο στα ηλιακά κύτταρα και στις οθόνες αφής.

Η νέα εφαρμογή της νανοτεχνολογίας ασημιού επιτρέπει να δημιουργείται μιά διαφανή, ηλεκτρικά αγώγιμη επιφάνεια, όπως αυτή που απαιτείται, για παράδειγμα για τα ηλιακά κύτταρα.  Μέχρι τώρα για τον σκοπό αυτό χρησιμοποιείται αποκλειστικά κασσίτερος. Ο κασσίτερος είναι ένα σπάνιο μέταλλο που εισάγεται κυρίως από την Κίνα, και λόγω της περιορισμένης διαθεσιμότητας του η τιμή του ακέβηκε τα τελευταία χρόνια αστρονομικά.
Έτσι πρωτοποριακά προϊόντα όπως οθόνες αφής ή αποδοτικά ηλιακά κύτταρα στο μέλλον θα ανεξαρτοποιηθούν από την ακριβή παγκόσμια αγορά του κασσίτερου και η κατασκευή τους θα είναι πλέον δυνατή με τη βοήθεια της πατενταρισμένης τεχνολογίας “nanorods” από ασήμι, της Γερμανικής εταιρείας “ECOS”, μέ έδρα το Ρέγκενσμπουργκ. Οι ερευνητές της εταιρείας εργάστηκαν για περίπου τρία χρόνια και από τις αρχές του 2013 μπορεί να ξεκινήσει η μαζική παραγωγή.

Η νέα τεχνολογία δεν είναι μόνο αισθητά φθηνότερη, μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για την επικάλυψη εύκαμπτων επιφανειών, όπως μεμβράνες και είναι συνεπώς μεταξύ άλλων, για τη χρήση των νέων οθονών αφής και για οργανικά LED (OLEDs) κατάλληλη.

 
This entry was posted in ΠΑΝΕΛ and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.