Νέο καινοτόμο σύστημα φωτοβολταϊκών, για επίπεδες σκεπές

 
green factory Νέο καινοτόμο σύστημα φωτοβολταϊκών, για επίπεδες σκεπές

Καινοτόμο σύστημα στήριξης φωτοβολταϊκών οροφής

H Green factory GmbH (Nattheim, Γερμανία) έχει αναπτύξει ένα νέο καινοτόμο σύστημα στήριξης και τοποθέτησης φωτοβολταϊκών, το AeroOne, για επίπεδες στέγες.
Η εταιρεία τόνιζει, ότι με το AeroOne η τοποθέτηση είναι δυνατή χωρίς εργαλεία και σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα.
Το σύστημα αποτελείται από τρία στοιχεία από γαλβανισμένο χάλυβα αντί γα αλουμίνιο:”Επικρατεί η λανθασμένη αντίληψη ότι για τα φωτοβολταϊκά συστήματα στήριξης πρέπει να χρησιμοποιηθεί αλουμίνιο. Ωστόσο γαλβανισμένος χάλυβας χρησιμοποιείται με επιτυχία εδώ και δεκαετίες στην αυτοκινητοβιομηχανία, οδοποιία, καθώς και σε πολλούς άλλους τομείς της βιομηχανίας με επιτυχία και με λιγότερο κόστος απ’ ότι το αλουμίνιο. Γιατί όχι και σε ηλιακά συστήματα στήριξης”, δήλωσε ο Marc Gergeni, διευθύνων σύμβουλος της Green factory GmbH.

Τοποθέτηση
Μεταξύ των θετικών ιδιοτήτων του συστήματος είναι η εξαιρετικά εύκολη τοποθέτηση, αφού δεν απαιτούνται εργαλεία για τη συναρμολόγηση. Το βασικό πλαίσιο και οι πλάκες απλώς συναρμολογούνται σε προ-διάτρητες τρύπες  και συνδέονται σταθερά μεταξύ τους.
Η απόσταση των γραμμών είχε σχεδιαστεί έτσι ώστε, ανάλογα με τη γεωγραφική θέση να είναι δυνατή ηλιακή γωνία πρόσπτωσης από 16 ή 18 μοίρες.

Πρώτη παρουσίαση στην έκθεση Intersolar Europe 2013
Η όλη κατασκευή  δοκιμάστηκε και πιστοποιήθηκε από την TÜV Rheinland. Η Green factory GmbH  θα παρουσιάσει το σύστημα για πρώτη φορά στην Intersolar από τις 19 μέχρι  τις 21/05/2013 στο Μόναχο.

 
This entry was posted in ΣΚΕΠΕΣ and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.