Νέο καινοτόμο ηλιακό σύστημα εξαερισμού προστατεύει από την υγρασία τα σπίτια

 
8 oikologiko spiti Fot 270x240 Νέο καινοτόμο ηλιακό σύστημα εξαερισμού προστατεύει από την υγρασία τα σπίτια

Καινοτόμο Φωτοβολταϊκό σύστημα εξαερισμού

Η Grammer Solar GmbH (Amberg, Γερμανία) έχει αναπτύξει ένα ηλιακό θερμικό κλιματισμό (με ηλιακό συλλέκτη), ο οποίος εμποδίζει την υγρασία σε εξοχικές κατοικίες, που είναι κενές για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα και δεν αερίζονται κανονικά ούτε θερμαίνονται. Με την ηλιακή ενέργεια που συλλέγεται, ο κλιματισμός ενεργοποιεί τον αυτόματο αερισμό και έτσι η εσωτερική θερμοκρασία του χώρου αυξάνεται.

Με επαρκή ηλιακή ακτινοβολία ξεκινάει την λειτουργία του έναν ανεμιστήρας, και ο έξωτερικός αέρας φιλτράρεται και διηθείται σε ένα θερμομονωτικό συλλέκτη αέρα. Ο ζεστός αέρας προωθείται τώρα μέσω ενός άλλου σωλήνα στο σπίτι. Με ένα μόνο τετραγωνικό μέτρο επιφάνειας συλλέκτη μπορούν, για παράδειγμα στη βόρεια Γαλλία, 15 τετραγωνικά μέτρα χώρου να αερίζονται καλά και να διατηρούνται ζεστά.

Το σύστημα μπορεί να συνδυαστεί με υπάρχοντα συστήματα θέρμανσης. Οι συλλέκτες μπορούν να εγκατασταθούν τόσο στη στέγη και την πρόσοψη, όσο και σε μπαλκόνι ή κιγκλίδωμα, ανάλογα με το πού ο ήλιος είναι υψηλότερα. Η εγκατάσταση των συλλεκτών στα κτίρια είναι δυνατόν πέρα από την αποφυγή υγρασίας, να διασφαλίζει μακροπρόθεσμη εξοικονόμηση ενέργειας θέρμανσης.

Περισσότερες πληροφορίες στο link: www.grammer-solar.com

 
This entry was posted in ΔΙΕΘΝΗ and tagged , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.