Το ηλιακό αεροπλάνο Solar Impulse ξεκίνησε την μεγαλύτερη μέχρι στιγμής πτήση από την Ελβετία στην Αφρική

 
solar impulse Το ηλιακό αεροπλάνο Solar Impulse ξεκίνησε την μεγαλύτερη μέχρι στιγμής πτήση από την Ελβετία στην Αφρική

Η πρώτη διεθνής πτήση του Solar Impulse εκτός Ευρώπης

Το καινοτόμο ηλιακό αεροπλάνο Solar Impulse που τροφοδοτείται αποκλειστικά με ηλιακή ενέργεια, ξεκίνησε στις 24/05/2012 τη μακρύτερη πτήση του, από την Ελβετία προς την Αφρική.

Η γερμανική Bayer MaterialScience υποστηρίζει την ελβετική Solar Impulse στην κατασκευή του αεροπλάνου, με την τεχνογνωσία και τα υψηλής τεχνολογίας υλικά, κατάλληλα ελαφριά για όσο το δυνατό περισσότερη εξοικονόμηση ενέργειας. Ο στόχος του έργου είναι, το Solar Impulse να κάνει πετώντας ημέρα και νύχτα χωρίς καύσιμα, τον γύρο του κόσμου.

Μετά από επιτυχημένες δοκιμαστικές πτήσεις, η πρώτη διεθνής πτήση του Solar Impulse ήταν το 2011 από την Ελβετία στο Βέλγιο και τη Γαλλία , ενώ η 48-ωρη πτήση από την Ελβετία προς την Αφρική θα χρησιμεύσει ως ένα επιπλέον τεστ, πριν από τον γύρο του κόσμου. Η ηλιακό αεροπλάνο θα πετάξει μια διαδρομή 2.500 χιλιομέτρων πάνω από τα Πυρηναία και τη Μεσόγειο Θάλασσα και τελικά θα καταλήξει στο Μαρόκο.

Οι εμπνευστές του έργου Bertrand Piccard και Andre Borschberg θα εναλλάσσονται στο πιλοτήριο του αεροσκάφους με μια ενδιάμεση στάση στη Μαδρίτη, όπου προορίζεται να αντικατασταθεί ο πιλότος.

Ο Andre Borschberg, συνιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της Solar Impulse, δηλώνει ενθουσιασμένος, που το ηλιακό αεροπλάνο πρόκειται να πετάξει στον πρώτο μη ευρωπαϊκό προορισμό, και τονίζει πως η πτήση είναι μια άριστη κατάρτιση για τη σχεδιαζόμενη παγκόσμια περιοδεία το 2014.

Η διαδρομή της πτήσης στη διεύθυνση:http://live.solarimpulse.com

 
This entry was posted in ΔΙΕΘΝΗ, ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ and tagged , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.