Η Google βάζει τη «σφραγίδα» της στο Solar Impulse

 
solar impulse Η Google βάζει τη «σφραγίδα» της στο Solar Impulse

Η Google βάζει τη «σφραγίδα» της στο Solar Impulse

Η εταιρεία πίσω από το ηλιακό αεροσκάφος Solar Impulse ανακοίνωσε ότι υπέγραψε συμφωνία συνεργασίας με την Google. Η σύμπραξη φέρνει το πρωτοποριακό αεροσκάφος λίγο πιο κοντά στο μεγάλο στόχο του: να κάνει το γύρο του κόσμου μέσα στο 2015 χρησιμοποιώντας αποκλειστικά ενέργεια από τον ήλιο.

Με βάση τη συμφωνία, το Google+ θα γίνει το κύριο μέσο επικοινωνίας του Solar Impulse στα social media, ενώ οι πτήσεις θα μεταδίδονται ζωντανά μέσω των Google Hangouts. Ο συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος του τεχνολογικού γίγαντα Λάρι Πέιτζ δεν είχε κρύψει τον ενθουσιασμό του για το εγχείρημα κατά τη διάρκεια επίσκεψής του, πριν από λίγους μήνες, στη βάση του αεροσκάφους.

«Αυτή η συνεργασία αποτελεί μια μοναδική ευκαιρία να προωθήσουμε αξίες που μοιραζόμαστε, όπως το πνεύμα πρωτοπορίας, την καινοτομία, τη μηχανική τελειότητα και τις καθαρές τεχνολογίες που μας επιτρέπουν να προστατεύουμε τους φυσικούς πόρους», αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους οι ιδρυτές του Solar Impulse Μπερτράν Πικάρ και Αντρέ Μπόρσμπεργκ. «Με συνοδοιπόρο την Google, η επαφή μας με το κοινό, τις νεότερες γενιές, τα μέσα ενημέρωσης και τους υπεύθυνους χάραξης πολιτικής θα ενισχυθεί σημαντικά.»

Στις αρχές Ιουλίου, το αεροσκάφος ολοκληρωσε το ιστορικό του ταξίδι ανά τις Ηνωμένες Πολιτείες, το οποίο διήρκεσε δύο μήνες, σε αρκετές φάσεις. Έχοντας περίπου το ίδιο βάρος με ένα μικρό αυτοκίνητο, το Solar Impulse μπορεί να πραγματοποιεί πτήσεις και κατά τη διάρκεια της νύχτας χωρίς σταγόνα καυσίμου, τροφοδοτούμενο αποκλειστικά με ηλιακά πάνελ και μπαταρίες, οι οποίες φορτίζονται μέσα στη μέρα.

Πηγή:naftemporiki.gr

 
This entry was posted in ΕΙΔΗΣΕΙΣ and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.