Συνάντηση του ΥΠΕΚΑ με την ΡΑΕ

 
rae ypeka Συνάντηση του ΥΠΕΚΑ με την ΡΑΕ

Συνάντηση εργασίας της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΕΚΑ με την Ολομέλεια της ΡΑΕ

Ο Υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, κ. Γιάννης Μανιάτης, ο Υφυπουργός κ.Μάκης Παπαγεωργίου και ο Γενικός Γραμματέας Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, κ. Κώστας Μαθιουδάκης επισκέφθηκαν την Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2013, τη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (ΡΑΕ) και είχαν δίωρη συνάντηση εργασίας με τον Πρόεδρο Δρ. Νίκο Βασιλάκο και τα Μέλη της Ολομέλειας της ΡΑΕ.

Στη συνάντηση συζητήθηκαν όλα τα τρέχοντα ζητήματα που αφορούν στο σημαντικό ρόλο της ΡΑΕ στην αναδιάρθρωση και εξυγίανση της εγχώριας αγοράς ενέργειας. Η πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΚΑ ενημερώθηκε από τον Πρόεδρο και τα Μέλη της Ολομέλειας αφ’ ενός για τα λειτουργικά θέματα της ΡΑΕ, αφ’ ετέρου για τις εξελίξεις και τις νέες πρωτοβουλίες της Αρχής ως προς την αναμόρφωση του ρυθμιστικού πλαισίου της αγοράς, τη σταδιακή υιοθέτηση του ευρωπαϊκού μοντέλου-στόχος (Target Model), καθώς και την ενίσχυση του υγιούς ανταγωνισμού προς όφελος των καταναλωτών ενέργειας.

Το ΥΠΕΚΑ και η πολιτική του ηγεσία βρίσκεται σε στενή και συνεχή συνεργασία με τη ΡΑΕ, προκειμένου όχι μόνο να υπάρξει άμεση ανταπόκριση στις σύγχρονες ανάγκες της αγοράς ενέργειας, αλλά και ολοκληρωμένος μακροπρόθεσμος σχεδιασμός για την υγιή ανάπτυξη και λειτουργία της στο μέλλον. Στο πλαίσιο αυτό, η επίσκεψη στην έδρα της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΕΚΑ δείχνει, με τον πιο σαφή και ουσιαστικό τρόπο, την αναγνώρισή της και τη στήριξη που αυτή παρέχει στο σημαντικό έργο της ΡΑΕ.

 
This entry was posted in ΕΙΔΗΣΕΙΣ and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.