Σύνδεσμος Ήλιος: Συνάντηση με στελέχη του ΥΠΕΚΑ

 
Logo HLIOS Σύνδεσμος Ήλιος: Συνάντηση με στελέχη του ΥΠΕΚΑ

Συνάντηση του συνδέσμου με Στελέχη του ΥΠΕΚΑ

Στις 17/5/2013 και ώρα 11:30 πραγματοποιήθηκε συνάντηση αντιπροσωπείας του Συνδέσμου με στελέχη του γραφείου του Υφυπ. ΠΕΚΑ κου Α. Παπαγεωργίου.

Από την πλευρά του, ο Σύνδεσμος τόνισε, ότι η πρόσφατη αναθεώρηση των εγγυημένων τιμών καθιστά επιτακτική ανάγκη την άμεση θεσμοθέτηση του ενεργειακού συμψηφισμού, προκειμένου να στηριχθεί η αγορά και να ανακοπεί η περαιτέρω συρρίκνωση του κλάδου, δεδομένης της αναγκαιότητας του για την επίτευξης των υποχρεώσεων της χώρας για τη διείσδυση των ΑΠΕ.

Ειδική αναφορά έγινε σε ειδικές τεχνικές λεπτομέρειες που θα αποτελέσουν αντικείμενο της σχετικής Υπουργικής Απόφασης και οι οποίες μπορούν να επηρεάσουν την αποτελεσματικότητα του μέτρου.

Ειδικά στο θέμα της μεγάλης διείσδυσης των φωτοβολταϊκών και των προβλημάτων που μπορεί να παρουσιασθούν στο ηλεκτρικό δίκτυο (sunset effect), ο Σύνδεσμος παρέθεσε συγκεκριμένες λύσεις που εφαρμόζονται ήδη αποτελεσματικά στο εξωτερικό και που μπορούν να εφαρμοσθούν τόσο σε νομικό όσο και τεχνικό επίπεδο, προκειμένου να εξασφαλισθεί η ομαλή λειτουργία του δικτύου.

Από την πλευρά τους, τα στελέχη του ΥΠΕΚΑ, δεσμεύθηκαν ότι η θέσπιση του ενεργειακού συμψηφισμού θα περιλαμβάνεται στο Νομοσχέδιο για τις ΑΠΕ που θα κατατεθεί την επόμενη εβδομάδα στη Βουλή.

Επιπλέον ανέφεραν ότι θα υπάρξει νέος κύκλος επαφών με αποκλειστικό αντικείμενο τις λεπτομέρειες εφαρμογής του μέτρου πριν την έκδοση της σχετικής Υπουργικής Απόφασης. Απέφυγαν να δεσμευθούν χρονικά για την έκδοση της Υπουργικής Απόφασης αναφερόμενοι χαρακτηριστικά στη δύσκολη συγκυρία που οφείλεται στα γενικότερα προβλήματα της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας.

 
This entry was posted in ΕΙΔΗΣΕΙΣ and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.