Συνάντηση του Υπουργού ΠΕΚΑ, Γιάννη Μανιάτη, με τον Βρετανό Πρέσβη στην Ελλάδα

 
44 μαννιατης 330x240 Συνάντηση του Υπουργού ΠΕΚΑ, Γιάννη Μανιάτη, με τον Βρετανό Πρέσβη στην Ελλάδα

Συνάντηση του Υπουργού ΠΕΚΑ, Γιάννη Μανιάτη, με τον Βρετανό Πρέσβη στην Ελλάδα

Ο Υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Γιάννης Μανιάτης, συναντήθηκε σήμερα, Δευτέρα 22 Ιουλίου με τον Πρέσβη του Ηνωμένου Βασιλείου στην Ελλάδα, John Kittmer.

Στη συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε σε θερμό κλίμα, έγινε συζήτηση τόσο για ενεργειακά όσο και περιβαλλοντικά θέματα, με άξονα το αυξημένο επενδυτικό ενδιαφέρον της Μεγάλης Βρετανίας για τη χώρα μας. Ο Υπουργός ΠΕΚΑ ενημέρωσε τον Βρετανό Πρέσβη για τις τελευταίες εξελίξεις της ολοκλήρωσης της τελικής φάσης για την Έρευνα και Εκμετάλλευση υδρογονανθράκων για τις περιοχές Ιωάννινα, Δ. Πατραϊκός και Κατάκολο, στο πλαίσιο της διαδικασίας της «Ανοικτής Πρόσκλησης» (OpenDoor), που είχε προκηρύξει το ΥΠΕΚΑ. Στη συνάντηση τέθηκε ακόμα το θέμα των αποκρατικοποιήσεων με επίκεντρο την ΔΕΠΑ και τον ΔΕΣΦΑ.

Ο Γιάννης Μανιάτης ήταν ιδιαίτερα θετικός στην πρόταση του Βρετανού Πρέσβη να συμμετέχουν στελέχη του ΥΠΕΚΑ σε ενημερωτική εκδήλωση που θα γίνει στο Λονδίνο το επόμενο διάστημα για θέματα για τις επενδυτικές ευκαιρίες που διανοίγονται κατά την διαδικασία υλοποίησης και κατασκευής του αγωγού TAP στην Ελλάδα.

Επιπλέον, συζητήθηκαν οι προτεραιότητες της Ελληνικής Προεδρίας για την ΕΕ. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στο θέμα των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, όπου κατατέθηκαν οι εμπειρίες των δύο πλευρών. Ο Υπουργός ΠΕΚΑ αναφέρθηκε στην ανάγκη να περάσουμε σε μια νέα φιλοσοφία, η οποία θα αφορά στην εξοικονόμηση ενέργειας, καθώς έτσι διαμορφώνεται μία νέα αγορά, που μπορεί να συμβάλει αποτελεσματικά στην ανάπτυξη, μέσα από προγράμματα τόσο για ιδιωτικές κατοικίες, όσο και για δημόσια κτίρια, που μπορούν να αναθερμάνουν τον κατασκευαστικό κλάδο.

Τέλος, συμφωνήθηκε οι Βρετανοί αρμόδιοι για την Ενέργεια και το Περιβάλλον ομόλογοι του Έλληνα Υπουργού ΠΕΚΑ να επισκεφθούν την χώρα μας το φθινόπωρο, για να συζητήσουν την καλύτερη συνεργασία των δύο χωρών στους τομείς αρμοδιότητάς τους.

 
This entry was posted in ΕΙΔΗΣΕΙΣ and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.