Αναταράξεις και παραίτηση Φωτόπουλου στη ΓΕΝΟΠ

 
dikastirio Αναταράξεις και παραίτηση Φωτόπουλου στη ΓΕΝΟΠ

Αναταράξεις και παραίτηση Φωτόπουλου στην ΓΕΝΟΠ

Ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ Φωτόπουλος ανακοίνωσε σήμερα την απόφαση του να αποχωρήσει από τη θέση του προέδρου και δήλωσε ότι θα αποχωρήσει τις επόμενες ημέρες, θα παραμείνει ωστόσο μέλος του ΔΣ της επιχείρησης, θέση στην οποία εξελέγη πρόσφατα ως εκπρόσωπος των εργαζομένων.

Ο Νίκος Φωτόπουλος, προειδοποίησε παράλληλα για κίνδυνο διάλυσης της Ομοσπονδίας εξαιτίας των οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει. «Η ΓΕΝΟΠ πεθαίνει», αναφέρει χαρακτηριστικά σε ανοιχτή επιστολή και επιρρίπτει τις ευθύνες στα πρωτοβάθμια σωματεία που δεν αποδίδουν τις εισφορές τους προς τη ΓΕΝΟΠ, αφήνοντας παράλληλα αιχμές ότι ενώ εξέλεξαν μέλη στο Δ.Σ. της ομοσπονδίας που κάθε μήνα καλύπτονται με συνδικαλιστική άδεια, δεν αποδίδουν τη συνδρομή τους. Επισημαίνει δε ότι οι υπάλληλοι της Ομοσπονδίας είναι επί τρεις μήνες απλήρωτοι.

Ο κ. Φωτόπουλος καταλογίζει επίσης έλλειψη ενότητας, σεβασμού, αλληλεγγύης και συναδελφικότητας στα μέλη της Ομοσπονδίας τονίζοντας ότι «Το μόνο που υπάρχει είναι απίστευτο μίσος, κακίες, μικροψυχίες, απολίτικες συμπεριφορές και σχεδιασμοί απαξίωσης και διάλυσης».

Ωστόσο δεν πρέπει να ξεχνάμε το σκάνδαλο του «συνδικαλιστικού τουρισμού» με πρωτεργάτη τον κ. Φωτόπουλο, τον Απρίλιο του 2013, που μετά την απολογία του για το κακούργημα της συνέργειας και ηθικής αυτουργίας για απιστία σε βάρος της ΔΕΗ καθώς και το αδίκημα της απάτης, αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση 60.000 ευρώ και απαγόρευση εξόδου από τη χώρα. (Σχετικό άρθρο).

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το κατηγορητήριο που συνέταξε ο ειδικός Ανακριτής Διαφθοράς Χρήστο Παπακώστας:

  • ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ, Νίκος Φωτόπουλος για λογαριασμό της ΓΕΝΟΠ ζήτησε και πήρε δάνειο 500.000 ευρώ το 2010 (επί προεδρίας Αρ. Ζερβού) από τη ΔΕΗ ΑΕ για τις ανάγκες της ΓΕΝΟΠ, το οποίο όμως δεν έχει επιστραφεί μέχρι σήμερα
  • Παράλληλα κατηγορείται ότι έλαβε από τη ΔΕΗ χρηματικό ποσό 300.000 ευρώ (επί προεδρίας Τ. Αθανασόπουλου) για λογαριασμό της ΓΕΝΟΠ, προκειμένου να πραγματοποιηθεί μελέτη για την αναδιοργάνωση της ΔΕΗ που δεν έγινε ποτέ.
  • Κατηγορείται επίσης για απάτη, καθώς φέρεται να πήρε εκ μέρους της ΓΕΝΟΠ από 312.000 ευρώ για δυο ταξίδια που δεν έγιναν.
 
This entry was posted in ΕΙΔΗΣΕΙΣ and tagged , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.