Πολυήμερες απεργίες και νέες προσλήψεις η πρόταση Φωτόπουλου για τη ΔΕΗ!

 
92 DEH 330x300 Πολυήμερες απεργίες και νέες προσλήψεις η πρόταση Φωτόπουλου για τη ΔΕΗ!
Απεργίες καο μπλόκο στη Λειτουργία του συστήματος είναι οι προτάσεις του Φωτόπουλου

“Μπλόκο” στη λειτουργία του συστήματος με πολυήμερες απεργίες και χιλιάδες προσλήψεις στη ΔΕΗ πρότεινε, την Κυριακή, από το βήμα του συνεδρίου της Ομοσπονδίας, ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ Ν. Φωτόπουλος. Ο ίδιος χαρακτήρισε «ντουφεκιές στον αέρα τις 24ωρες απεργίες» και υποστήριξε ότι «ο κόσμος έχει χάσει την εμπιστοσύνη του σε εμάς που τον εκπροσωπούμε». Σημείωσε, επίσης, ότι για να σταματήσουν οι «μπουλντόζες» της τρόικας, θα πρέπει να υπάρξει αντίσταση και ζήτησε από τη ΓΣΕΕ να υιοθετήσει το σύνθημα «ή εμείς ή αυτοί».

Τα αιτήματα Φωτόπουλου

Μεταξύ των αιτημάτων που προέβαλε ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ ήταν τα εξής:

  • Να σταματήσει η ΔΕΗ να χρησιμοποιείται σαν φοροεισπράκτορας
  • Να μη γίνουν αυξήσεις στα τιμολόγια οι οποίες, όπως είπε, δεν θα χρειαστούν αν σταματήσει η αφαίμαξη της ΔΕΗ με ευθύνη των ρυθμιστών
  • Να γίνουν χιλιάδες προσλήψεις στη ΔΕΗ προκειμένου να καλυφθούν τα κενά, το κονδύλι για τις υπερωρίες, όπως είπε, αρκεί για τη μισθοδοσία 3500 εργαζομένων
  • Να μην προχωρήσει ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ

Την ίδια στιγμή, ο κ. Φωτόπουλος καυτηρίασε την απουσία εκπροσώπων της κυβέρνησης από το συνέδριο, κάνοντας λόγο για ασέβεια στον θεσμό του συνδικαλιστικού κινήματος.

Στο συνέδριο απηύθυναν χαιρετισμό εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ, του ΚΚΕ, των Ανεξάρτητων Ελλήνων, της ΓΣΕΕ και ο πρόεδρος της ΔΕΗ Α. Ζερβός.

Απο πλευράς ΣΥΡΙΖΑ, ο Θ. Πετράκος τόνισε ότι η ΓΕΝΟΠ έχει αποδείξει πως αγωνίζεται για όλο το κοινωνικό σύνολο αναφέροντας χαρακτηριστικά “τον αγώνα ενάντια στα χαράτσια” και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι προχωρά στο ξεπούλημα όλων των ενεργειακών εταιρειών.

Από τους Ανεξάρτητους Έλληνες, ο Γ. Μανώλης είπε ότι η ΔΕΗ «είναι ένα εργαλείο που πρέπει να έχουμε στα χέρια μας» και σημείωσε ότι το συνδικαλιστικό κίνημα έχει αμαρτίες αλλά δημοκρατία χωρίς συνδικαλιστικό κίνημα δεν μπορεί να υπάρξει.

Ο Μ. Παπαδόπουλος (ΚΚΕ) δήλωσε αντίθετος με την απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας και τάχθηκε υπέρ της δημιουργίας αποκλειστικά κρατικού φορέα ενέργειας.

Άρση των στρεβλώσεων της αγοράς ενέργειας και των παρεμβάσεων στη χονδρική αλλά και τη λιανική αγορά προκειμένου να αναπτυχθεί ανταγωνισμός ζήτησε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ Α. Ζερβός.

Τόνισε ότι η ΔΕΗ αντιμετωπίζει προκλήσεις χωρίς προηγούμενο, ωστόσο κρατήθηκε όρθια και συνεχίζει να επενδύει ενώ χαρακτήρισε “εθνική” την ευθύνη της επιχείρησης απέναντι στην κοινωνία, στις σημερινές συνθήκες.

Πηγή: imerisia.gr

 

 
This entry was posted in ΕΙΔΗΣΕΙΣ and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.