Σφοδρή κριτική από τη ΓΕΝΟΠ στη διοίκηση της ΔΕΗ για την συμφωνία με τον όμιλο του Κοπελούζου

 
92 DEH 330x300 Σφοδρή κριτική από τη ΓΕΝΟΠ στη διοίκηση της ΔΕΗ για την συμφωνία με τον όμιλο του Κοπελούζου

Σφοδρή κριτική από τη ΓΕΝΟΠ στη διοίκηση της ΔΕΗ για την συμφωνία με τον όμιλο του Κοπελούζου

Καταστροφική για τα συμφέροντα της ΔΕΗ χαρακτηρίζει η ΓΕΝΟΠ την πρόσφατη απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΕΗ να εγκρίνει τη συμφωνία με την εταιρεία Damco του ομίλου Κοπελούζου για τη δημιουργία κοινής εταιρείας που θα αναπτύξει δίκτυο εμπορικών καταστημάτων με φραντσάιζινγκ για την πώληση οικιακών φωτοβολταϊκών και άλλων ενεργειακών προϊόντων και υπηρεσιών. «Η απόφαση του Δ.Σ. της ΔΕΗ είναι απαράδεκτη γιατί εκχωρεί περιουσιακά στοιχεία της ΔΕΗ σε ιδιώτη και καταστροφική γιατί αποδυναμώνει την ίδια τη Δημόσια Επιχείριση Ηλεκτρισμού» αναφέρει η ΓΕΝΟΠ σε ανακοίνωση που εξέδωσε χθες. Η ΔΕΗ θα συμμετάσχει στη νέα εταιρεία με ποσοστό 49%, καταβάλλοντας 980.000 ευρώ. Η ΓΕΝΟΠ υπογραμμίζει ότι η συμφωνία είναι στον αέρα τόσο επιχειρηματικά γιατί αφορά σε μία επένδυση σε αγορά που βρίσκεται σε κρίση, όπως αυτή των οικιακών φωτοβολταϊκών, όσο και νομικά γιατί δεν προηγήθηκε σχετικός διαγωνισμός και προειδοποιεί ότι η ΓΕΝΟΠ θα αγωνιστεί με κάθε πρόσφορο μέσο ενάντια σε αυτή την απόφαση ώστε να ακυρωθεί στην πράξη.

Ετεροβαρης
Οπως τονίζει στην ανακοίνωση το Γραφείο Τύπου της ΓΕΝΟΠ, «εγκαίρως είχε επισημάνει τους λόγους για τους οποίους η συμφωνία αυτή ήταν ετεροβαρής και βλαπτική για τα συμφέροντα της ΔΕΗ. Είχε εκφράσει μάλιστα έντονα τη διαφωνία της παρεμβαίνοντας στις συνεδριάσεις του Δ.Σ. Η διοίκηση της ΔΕΗ αντί να παρακολουθεί την κατάρρευση του δικτύου των πρακτορείων της και τα τεράστια προβλήματα που δημιουργούν οι ελλείψεις προσωπικού, θα μπορούσε να αναδιαρθρώσει το εμπορικό της δίκτυο προς όφελος της ίδιας αλλά και των καταναλωτών», καταλήγει η ανακοίνωση.

Η διοίκηση της ΔΕΗ είχε αποπειραθεί τρεις φορές στο παρελθόν να «περάσει» τη συμφωνία στο Δ.Σ. της ΔΕΗ, είχε προσκρούσει όμως σε έντονες αντιδράσεις, που οδήγησαν σε συνεχείς αναβολές της συζήτησης. Μάλιστα την περασμένη Πέμπτη, το Δ.Σ. συγκλήθηκε με τηλεδιάσκεψη και η συμφωνία, σύμφωνα με πληροφορίες, εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία και όχι ομόφωνα, καθώς οι εκπρόσωποι των εργαζομένων δεν ψήφισαν υπέρ.

Πηγή:imerisia.gr

 
This entry was posted in ΕΙΔΗΣΕΙΣ and tagged , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.