Η ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ καταγγέλει ελαφρύνσεις επιχειρήσεων για το ειδικό τέλος ακινήτων

 
39 dei diktio2 330x2491 Η ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ καταγγέλει ελαφρύνσεις επιχειρήσεων για το ειδικό τέλος ακινήτων

Δημοσιοποίηση από τον πρόεδρο της ΓΕΝΟΠ Νίκο Φωτόπουλο εμπορικών στοιχείων της εταιρείας

Διοικητική ανάκριση ξεκινά η διοίκηση της ΔΕΗ προκειμένου να διερευνήσει το ενδεχόμενο ευθυνών υπαλλήλων και συνδικαλιστών για την προχθεσινή δημοσιοποίηση από τον πρόεδρο της ΓΕΝΟΠ Νίκο Φωτόπουλο εμπορικών στοιχείων της εταιρείας και συγκεκριμένα τα ονόματα επιχειρήσεων καθώς και τα ποσά που πληρώνουν για το ειδικό τέλος ακινήτων. Στην περίπτωση που βρεθούν παραβάτες οι κυρώσεις είναι βαρείς και μπορεί να φτάσουν ακόμη και στην απόλυση.
Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του «Έθνους» η διοίκηση της εταιρίας προχωρά αυτές τις διαδικασίες τύπου Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης, καθώς βάσει των κανονισμών λειτουργίας της απαγορεύεται η δημοσιοποίηση εμπορικών δεδομένων της.
Πηγές αναφέρουν, ότι τις προσεχείς μέρες θα συγκροτηθεί ειδική επιτροπή που θα αρχίσει τις διοικητικές ανακρίσεις και τις έρευνες για τον τρόπο με τον οποίο διέρρευσαν οι λογαριασμοί αλλά και για την δημόσια ανακοίνωσή τους. Τα μέλη της επιτροπής θα καλέσουν σε απολογία υπάλληλους, οι οποίοι έχουν υπό την ευθύνη τους την τήρηση αυτών των στοιχείων αλλά και τους συνδικαλιστές για το πως έφτασαν στα χέρια τους.
Πρέπει να σημειωθεί οι διαδικασίες αυτές σπάνια έχουν κινηθεί στη ΔΕΗ, ωστόσο, όπως αναφέρουν πηγές «πρέπει επιτέλους να γίνει αντιληπτό ό,τι η εταιρία λειτουργεί σύμφωνα με κανόνες και αυτοί πρέπει να είναι σεβαστοί από όλους».
Ένα από τα ζητήματα που απασχολεί τη διοίκηση της ΔΕΗ, ως προς τον χρόνο ολοκλήρωσης της διαδικασίας είναι το εργατικό δίκαιο το οποίο κατά κάποιον τρόπο δίνει μεγάλο χρονικό περιθώριο ιδίως στους συνδικαλιστές για την απολογία τους.
Στο μεταξύ η ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ με χθεσινή της ανακοίνωση επανέρχεται στο θέμα της συνέντευξης Τύπου αναφορικά με τις διευκολύνσεις που δόθηκαν με νόμο σε επιχειρήσεις για την πληρωμή του ειδικού τέλους ακινήτων, και υποστηρίζει: «Η ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ, παρέθεσε τα στοιχεία αυτά και έθεσε εύλογα ερωτήματα. Από χθες (σ.σ. προχθές) αναμένουμε και θα αναμένουμε, όχι έμμεσες και παρελκυστικές εξηγήσεις, αλλά σαφείς, τεκμηριωμένες και ξεκάθαρες απαντήσεις, οι οποίες δε θα αφήνουν κανένα σκοτεινό σημείο».
Τέλος προαναγγέλλει πως τις επόμενες μέρες θα παραδώσει στον Εισαγγελέα το φάκελο με τα σχετικά στοιχεία.

πηγή:imerisia.gr

 

 
This entry was posted in ΕΙΔΗΣΕΙΣ and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.