240MW από αιολικά για την Google στο Τέξας

 
windpark 240MW από αιολικά για την Google στο Τέξας

240MW από αιολικά για την Google στο Τέξας

Μετά από σειρά επενδύσεων στην ανανεώσιμη ενέργεια και με απώτερο στόχο να τροφοδοτεί τις επιχειρήσεις της σε ποσοστό 100% από καθαρές πηγές, η Google ανακοίνωσε ότι αγόρασε άλλα 240MW ισχύος από το αιολικό πάρκο Happy Hereford, στο Τέξας, το οποίο ανήκει σε αυτόχθονες. Η κατασκευή του προβλέπεται να έχει ολοκληρωθεί έως τα τέλη του 2014.

Με την αγορά του, η ισχύς του τεχνολογικού ομίλου από ΑΠΕ ξεπερνά τα 570MW, που κατά τον ίδιο επαρκούν για να καλύψουν τις ενεργειακές ανάγκες 170.000 αμερικανικών νοικοκυριών. «Συμφωνήσαμε να αγοράσουμε ολόκληρη την παραγωγή του αιολικού πάρκου, έξω από το Αμαρίλο του Τέξας», επιβεβαίωσε σε ανακοίνωσή του ο όμιλος. «Πρόκειται για την πέμπτη μακροπρόθεσμη συμφωνία και για τη μεγαλύτερη δέσμευσή μας έως σήμερα.»

Σημειώνεται πάντως πως, σε αντίθεση με παρόμοιες συμφωνίες που έχει υπογράψει σε άλλες χώρες, π.χ. στη Σουηδία, η Google δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει απευθείας αυτήν την ενέργεια στα κέντρα δεδομένων της, τα οποία τροφοδοτούνται από το τοπικό δίκτυο ηλεκτροδότησης. Για τεχνικούς λόγους – κατά βάση λόγω του ότι η αιολική ενέργεια δεν παρέχεται συνεχώς με την ίδια ένταση – η παραγωγή θα διοχετεύεται στο δίκτυο και ο τεχνολογικός κολοσός θα την πωλεί στην αγορά.

«Λόγω της σημερινής δομής της αγοράς, δεν μπορούμε να καταναλώσουμε απευθείας την ανανεώσιμη ενέργεια που παράγεται από το αιολικό πάρκο, αλλά οι επιπτώσεις στο αποτύπωμα άνθρακά μας συνολικά και στην ποσότητα ανανεώσιμης ενέργειας στο δίκτυο ηλεκτροδότησης είναι η ίδια, σαν να την καταναλώναμε εμείς», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Πηγή:naftemporiki.gr

 
This entry was posted in ΕΙΔΗΣΕΙΣ and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.