Η Siemens αναλαμβάνει την εκτέλεση παραγγελίας 79 ανεμογεννητριών για το Τέξας

 
  • 79 ανεμογεννήτριες SWT-2,3-108 της Siemens θα εγκατασταθούν στο έργο αιολικής ενέργειας Panhandle 2, στην περιοχή Carson County του Τέξας
  • Θα παράγεται φιλική προς το περιβάλλον ηλεκτρική ενέργεια, ικανή να εξυπηρετήσει τις ανάγκες σχεδόν 56.000 νοικοκυριών
windpark Η Siemens αναλαμβάνει την εκτέλεση παραγγελίας 79 ανεμογεννητριών για το Τέξας

Η Siemens αναλαμβάνει την εκτέλεση παραγγελίας 79 ανεμογεννητριών για το Τέξας

Η Siemens εξασφάλισε μια νέα παραγγελία για το αιολικό πάρκο Panhandle 2, το οποίο βρίσκεται στην περιοχή Carson County του Τέξας και διαθέτει συνολική ισχύ 182 megawatt (MW). Το έργο αποτελείται από 79 ανεμογεννήτριες SWT-2,3-108 της Siemens και υλοποιείται από την εταιρεία Pattern Energy Group (με έδρα το Σαν Φρανσίσκο). Οι παραδόσεις των επιμέρους εξαρτημάτων θα ξεκινήσουν το Μάρτιο του 2014, ενώ οι ανεμογεννήτριες προγραμματίζεται να τεθούν σε λειτουργία το Νοέμβριο του 2014. Η συμφωνία περιλαμβάνει ακόμα την παροχή υπηρεσιών και εργασιών συντήρησης από τη Siemens, ώστε να διασφαλιστεί η αξιοπιστία του έργου.

«Η Pattern Energy Group είναι ένας από τους σημαντικότερους πελάτες μας στις ΗΠΑ. Είμαστε υπερήφανοι που μας ανέθεσε ακόμα ένα μεγάλο έργο», δήλωσε ο Markus Tacke, Διευθύνων Σύμβουλος του Τμήματος Αιολικής Ενέργειας του Τομέα Ενέργειας της Siemens. «Με το Panhandle 2, συνεχίζουμε την επιτυχημένη συνταγή των δοκιμασμένων και δυναμικών χερσαίων ανεμογεννητριών SWT-2,3-108. Ταυτόχρονα, αναδεικνύεται περαιτέρω η ηγετική μας θέση στην παροχή συστημάτων και υπηρεσιών συντήρησης για την αγορά αιολικής ενέργειας των ΗΠΑ», συμπλήρωσε.

«Το έργο Panhandle 2 θα αξιοποιήσει ανεμογεννήτριες της Siemens, οι οποίες θα διαθέτουν πτερύγια και ατράκτους που κατασκευάζονται στις ΗΠΑ, γεγονός που δημιουργεί νέες θέσεις εργασίας στον τομέα της μεταποίησης, πέρα από τις εκατοντάδες θέσεις εργασίας που δημιουργούνται για τον τοπικό κατασκευαστικό κλάδο», δήλωσε ο Mike Garland, Διευθύνων Σύμβουλος της Pattern Energy. «Οι ανεμογεννήτριες της Siemens, οι οποίες παράγονται στην Αμερική, θα αξιοποιήσουν τη δύναμη του ανέμου σε μια περιοχή του Τέξας όπου οι άνεμοι είναι πολύ δυνατοί, δημιουργώντας μια νέα ισχυρή πηγή καθαρής ενέργειας, χωρίς τη χρήση των περιορισμένων υδάτινων αποθεμάτων της περιοχής», συμπλήρωσε.

Η συμφωνία για την παροχή υπηρεσιών συντήρησης θα συμβάλλει στη διατήρηση της μακροχρόνιας αξιοπιστίας, διαθεσιμότητας και απόδοσης των ανεμογεννητριών. Περιλαμβάνει τις καινοτόμες λύσεις απομακρυσμένης παρακολούθησης και διάγνωσης της Siemens, καθώς και εξελιγμένες τεχνικές πρόβλεψης των καιρικών συνθηκών για να επιτρέψει την προληπτική συντήρηση των ανεμογεννητριών σε κατάλληλες περιόδους, συμβάλλοντας θετικά στην ισχύ που θα παράγεται από το αιολικό πάρκο.

Η αιολική ενέργεια και οι σχετικές υπηρεσίες αποτελούν μέρος του Περιβαλλοντικού Χαρτοφυλακίου της Siemens. Σχεδόν το 43% των συνολικών εσόδων της εταιρείας προέρχεται από «πράσινα» προϊόντα και λύσεις, αναδεικνύοντας τη Siemens σε έναν από τους μεγαλύτερους προμηθευτές φιλικών προς το περιβάλλον τεχνολογιών παγκοσμίως.

 
This entry was posted in ΔΙΕΘΝΗ and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.