Στη Siemens η μεγαλύτερη παραγγελία για χερσαίο αιολικό πάρκο μέχρι σήμερα

 
  • windsiemens Στη Siemens η μεγαλύτερη παραγγελία για χερσαίο αιολικό πάρκο μέχρι σήμερα

    Στη Siemens η μεγαλύτερη παραγγελία για χερσαίο αιολικό πάρκο μέχρι σήμερα

    Η Siemens θα προμηθεύσει 448 ανεμογεννήτριες με συνολική ισχύ 1.050 MW και θα προσφέρει σχετικές υπηρεσίες σε ορίζοντα αρκετών ετών

  • Η MidAmerican Energy θα εξοπλίσει πέντε έργα αιολικής ενέργειας στην Πολιτεία της Αϊόβα των ΗΠΑ με τις ανεμογεννήτριες της Siemens
  • Καθαρή ενέργεια ικανή να εξυπηρετήσει τις ανάγκες σχεδόν 320.000 νοικοκυριών

Η Siemens εξασφάλισε μια νέα παραγγελία από την Αμερικάνικη εταιρεία ενέργειας MidAmerican Energy, η οποία αφορά στην προμήθεια 448 ανεμογεννητριών. Με συνολική ισχύ 1,050 megawatts (MW), πρόκειται για τη μεγαλύτερη παραγγελία χερσαίων ανεμογεννητριών για τη Siemens, καθώς και για τη μεγαλύτερη στον κόσμο μέχρι σήμερα. Οι ανεμογεννήτριες, ονομαστικής ισχύος 2,3 MW και διαμέτρου ρότορα 108 μέτρων η καθεμία, πρόκειται να εγκατασταθούν σε πέντε έργα στην Αϊόβα. Επιπλέον, η Siemens θα είναι υπεύθυνη για την παροχή υπηρεσιών και τη συντήρηση των ανεμογεννητριών.

«Η Siemens είναι ο παγκόσμιος ηγέτης στον τομέα της υπεράκτιας αιολικής ενέργειας και παράλληλα είναι ένας επιτυχημένος παίκτης στον κλάδο των χερσαίων αιολικών συστημάτων. Στην Ευρώπη και στην Αφρική, εγκαταστήσαμε με επιτυχία συστήματα άνω του 1 Gigawatt το περασμένο χρηματοοικονομικό έτος. Αυτή η νέα παραγγελία από την MidAmerican Energy, υπογραμμίζει για ακόμα μια φορά ότι είμαστε ένας από τους κορυφαίους παρόχους στην Αμερικανική αγορά αιολικής ενέργειας», δήλωσε ό Markus Tacke, Διευθύνων Σύμβουλος του Τμήματος Αιολικής Ενέργειας του Τομέα Ενέργειας της Siemens.

Η Aϊόβα είναι μια από τις πρώτες Πολιτείες των ΗΠΑ στην παραγωγή αιολικής ενέργειας. Το 2012, περίπου 24% της συνολικής παραγωγής ενέργειας στην Πολιτεία προήλθε από την αιολική ενέργεια. Η Siemens έχει ήδη υλοποίησει εγκαταστάσεις συνολικής ισχύος 1,2 GW για την MidAmerican Energy μέχρι σήμερα. Με αυτή τη νέα παραγγελία, τα αιολικά έργα θα προσφέρουν οικολογική ενέργεια σε σχεδόν 660.000 Αμερικανικά νοικοκυριά όταν ολοκληρωθούν το 2015.

Τα ατρακτίδια και τα κέντρα στήριξης του ρότορα για τις ανεμογεννήτριες αυτής της μεγάλης παραγγελίας θα συναρμολογηθούν στο εργαστάσιο της Siemens στο Hutchinson του Κάνσας. Η Siemens θα κατασκευάσει τα πτερύγια του ρότορα στο Fort Madison της Aϊόβα.

Η αιολική ενέργεια και οι σχετικές υπηρεσίες αποτελούν μέρος του Περιβαλλοντικού Χαρτοφυλακίου της Siemens. Σχεδόν το 43% των συνολικών εσόδων της εταιρείας προέρχεται από «πράσινα» προϊόντα και λύσεις, αναδεικνύοντας τη Siemens σε έναν από τους μεγαλύτερους προμηθευτές φιλικών προς το περιβάλλον τεχνολογιών παγκοσμίως.

 
This entry was posted in ΕΙΔΗΣΕΙΣ and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.