Google: Άμεση πώληση της ηλεκτρικής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας απευθείας σε επιχειρήσεις

 
google Google: Άμεση πώληση της ηλεκτρικής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας απευθείας σε επιχειρήσεις

Οι επενδύσεις της εταιρείας στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας φτάνουν το ένα δισεκατομμύριο δολάρια

Η ιδέα προήλθε από την ίδια την Google, Inc (Menlo Park, Καλιφόρνια, ΗΠΑ) και με την συνεργασία της Duke Energy Α.Ε. (Charlotte, North Carolina, ΗΠΑ) έχει εγκριθεί η ανάπτυξη ενός προγράμματος για την πώληση της ηλεκτρικής ενέργειας από φωτοβολταϊκά αλλά και άλλες ανανεώσιμες πηγές ενέργειας απευθείας σε επιχειρήσεις.

Η Google, η οποία έχει εγκαταστήσει στα κτίριά της Mountain View ένα φωτοβολταϊκό σύστημα οροφής με 1,6 MW ισχύ, μαζί με την Duke Energy θα υποβάλλουν το πρόγραμμα στα μέσα Ιουλίου 2013, στη ρυθμιστική αρχή ενέργειας των ΗΠΑ προς εξέταση.

“Με την απόφαση της Google, μία από τις πιο καινοτόμες και οραματιστές εταιρείες στη χώρα μας, αποδεικνύεται άλλη μιά φορά η έντονη στροφή τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας”, δήλωσε ο διεθυντής του συλλόγου ανανεώσιμων πηγών ενέργειας των ΗΠΑ, NCSEA, Ivan Urlaub. “Αυτό αποδεικνύει ότι η ενεργειακή πολιτική μας είναι επιτυχής και δημιουργεί ένα φιλικό προς την ανάπτυξη κλίμα που ωφελεί τις επιχειρήσεις, την κυβέρνηση και τους πολίτες.”

Το νέο πρόγραμμα δεν πρόκειται αντικαταστήσει την υφιστάμενη χρηματοδότηση της κυβέρνησης, για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και την ενεργειακή απόδοση, αναφέρει ο σύλλογος. Το πρόγραμμα προτείνει με την βοήθεια της έκθεσης της Google, επιδότηση για εταιρείες που αγοράζουν πράσινη ενέργεια απευθείας από τους παραγωγούς. Σύμφωνα με την έκθεση της Google οι συμβάσεις αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας που ισχύουν σήμερα στις ΗΠΑ δεν αρκούν για την ανάπτυξη της ηλεκτρικής ενέργειας που παράγεται από ανανεώσιμες πηγές.

Οι νέες προτάσεις δίνουν την ευκαιρία στους παραγωγούς ηλεκτρικής ενέργειας να κάνουν τις τιμές της πράσινης ενέργειας όσο το δυνατόν πιό ανταγωνιστικές, γεγονός που θα ενισχύσει τον ανταγωνισμό στον κλάδο και θα δώσει μακροπρόθεσμα ισχυρά κίνητρα για την ανάπτυξη κερδοφόρων νέων τεχνολογιών στον τομέα των ανανεώσιμων πηγών.

 
This entry was posted in ΔΙΕΘΝΗ and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.