Η google επενδύει στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας

 
google Η google επενδύει στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας

Οι επενδύσεις της εταιρείας στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας φτάνουν το ένα δισεκατομμύριο δολάρια

Μετά την ανακοίνωση της εταιρείας Google,  ότι πρόκειται να επενδύσει περίπου 75 εκατομμύρια δολάρια (60 εκατομμύρια ευρώ) σε ένα αιολικό πάρκο στην αμερικανική πολιτεία της Αϊόβα, ανέβηκαν οι επενδύσεις της εταιρείας στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας σε σχεδόν ένα δισεκατομμύριο δολάρια (780 εκατ. ευρώ)!
Μεταξύ άλλων, η Google διέθεσε στην SolarCity(San Mateo, Καλιφόρνια), εταιρεία leasing, ως δάνειο κεφάλαια  280 εκατ. δολαρίων (220 εκατ. ευρώ), για την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών σκεπών για 8.000 ιδιοκτήτες ακινήτων.

Με σχεδόν 170 εκατομμύρια δολάρια (133 εκατ. ευρώ) η Google επένδυσε επίσης στην εταιρεία BrightSource(Καλιφόρνια), στην ηλιακή θερμική μονάδα παραγωγής ενέργειας Ivanpah, η οποία είναι υπό κατασκευή στην έρημο Mojave στην Καλιφόρνια. Η ονομαστική ισχύ της μονάδας ανέρχεται σε 392 μεγαβάτ.
Επίσης, στη Γερμανία, η Google έχει ήδη επενδύσει στον τομέα της ηλιακής ενέργειας: Τον Απρίλιο του 2011 στο Βραδεμβούργο, τέθηκε σε λειτουργία ένα φωτοβολταϊκός σταθμός ηλεκτροπαραγωγής της Google, με συνολική ισχύ 18,65 MWp. Το κόστος του σταθμού της Google έφτασε τα 3,5 εκατομμύρια ευρώ.

 
This entry was posted in ΔΙΕΘΝΗ and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.