Στο τρίτο προεδρικό ντιμπέιτ Ομπάμα και Ρόμνεϊ διαφώνησαν για τις δημόσιες επενδύσεις στην ενεργειακή τεχνολογία, την έρευνα και την ανάπτυξη

 
Obama Romney Στο τρίτο προεδρικό ντιμπέιτ Ομπάμα και Ρόμνεϊ διαφώνησαν για τις δημόσιες επενδύσεις στην ενεργειακή τεχνολογία, την έρευνα και την ανάπτυξη

Κατά των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας ο Romney, υπέρμαχος ο Οbama

Ο Ρόμνεϊ επιτέθηκε στον Ομπάμα, επειδή με την πολιτική του υποστηρίζει  εταιρείες καθαρής ενεργειακής τεχνολογίας και κατασκευαστές ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Ως παράδειγμα, ανέφερε την εταιρεία Solyndra LLC (Fremont, Καλιφόρνια), εταιρεία φωτοβολταϊκών που πτώχευσε. Ο Ομπάμα τόνισε  ωστόσο, ότι οι επενδύσεις στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, την έρευνα και την ανάπτυξη αυτών, είναι πολύ σημαντικές για το μέλλον των ΗΠΑ.

“ΟΙ ΗΠΑ αξίζουν να έχουν έναν πρόεδρο, ο οποίος δεν πιστεύει ότι η κυβέρνηση πρέπει απλώς να επενδύει σε κατασκευαστές ηλεκτρικών αυτοκινήτων ή σε εταιρείες φωτοβολταϊκών  - αυτό δεν είναι  έρευνα, κύριε Πρόεδρε,” απάντησε ο Ρόμνεϊ.

Επίσης ο Ρόμνεϊ επέδωσε στο δανειοδοτικό πρόγραμμα του Ομπάμα και στο Υπουργείο Ενέργειας των ΗΠΑ (DOE), την ευθύνη για την χρεωκοπία της Solyndra και της Abound Solar (Longmont, Κολοράντο, ΗΠΑ).

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, ο Ρόμνεϊ επαναλάμβανε ξανά και ξανά ότι θα εκμεταλλευτεί πλήρως όλες τις πηγές ενέργειας στην χώρας: τόσο το πετρέλαιο, τον λιγνίτη και το φυσικό αέριο, την πυρηνική ενέργεια, όσο και τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Ωστόσο έκανε αστεία για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και είπε ότι δεν θα συνεχίσει τη χρηματοδότηση της κυβέρνησης με μορφή φορολογικών πιστώσεων,  κυρίως προς τη βιομηχανία αιολικής ενέργειας.

Σε κανένα από τα τρία ντιμπέιτ  δεν συζητήθηκαν τα θέματα “κλίμα” ή “υπερθέρμανση του πλανήτη“. Για πρώτη φορά, από το 1988, που η Γερουσία των ΗΠΑ παρουσίασε τα συμπεράσματά της σχετικά με την υπερθέρμανση του πλανήτη, τα θέματα αυτά δεν συζητήθηκαν σε μια λεκτική μονομαχία υποψηφίων.

 
This entry was posted in ΔΙΕΘΝΗ and tagged , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.