Η παραγωγή ενέργειας από φωτοβολταϊκά στην Ιταλία αυξήθηκε σε ένα χρόνο 76%

 
11 πρασινη ενεργεια χρηματα fot 330x248 Η παραγωγή ενέργειας από φωτοβολταϊκά στην Ιταλία αυξήθηκε σε ένα χρόνο 76%

Το 25% της ιταλικής ζήτησης ηλεκτρικής ενέργειας καλύπτεται από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας

Ο κρατικός φορέας εκμετάλλευσης του δικτύου, ΤΕΡΝΑ της Ιταλίας δημοσίευσε στατιστικά στοιχεία σχετικά με την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας και την κατανάλωση, το Νοέμβριο του 2012.

Τα ιταλικά φωτοβολταϊκά συστήματα παραγωγής ηλιακής ενέργειας παρουσίασαν μια αύξηση της τάξης του 3,7% σε σύγκριση με το Νοέμβριο του 2011 και έφτασαν  τα 831 γιγαβάτ (GWh) ηλιακής ενέργειας.
Τους πρώτους έντεκα μήνες του 2012 στην Ιταλία παρήχθησαν 17,6 τεραβατώρες (TWh) ηλεκτρικής ενέργειας με τη χρήση φωτοβολταϊκών συστημάτων. Αυτό αντιστοιχεί σε αύξηση 76% έναντι του προηγούμενου έτους και ισοδυναμεί με 5,9% της εθνικής ζήτησης ηλεκτρικής ενέργειας.

Το 25% της ιταλικής ζήτησης ηλεκτρικής ενέργειας καλύπτεται από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας:
Κατά τη διάρκεια των έντεκα μηνών του 2012 η παραγωγή ηλεκτρισμού από αιολική ενέργεια  έφτασε τις 11,3 TWh  από γεωθερμία τις  4,8 TWh και από υδροηλεκτρικά τις 39,6 TWh. Έτσι το σύνολο της ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές κάλυψε το 25% της ζήτησης ηλεκτρικής ενέργειας. Η Ιταλία εισήγαγε σ΄ αυτήν την χρονική περίοδο μόνο το 13% της ηλεκτρικής ενέργειας που απαιτούν οι ανάγκες της.

 
This entry was posted in ΔΙΕΘΝΗ and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.