Η Conergy κέρδισε το βραβείο «Intersolar Award» για καινοτόμο έργο grid parity στην Ισπανία

 
Conergy1 Η Conergy κέρδισε το βραβείο «Intersolar Award» για καινοτόμο έργο grid parity στην Ισπανία

Η Conergy κέρδισε το βραβείο «Intersolar Award» για καινοτόμο έργο grid parity στην Ισπανία

Η Conergy κέρδισε το βραβείο Intersolar Award στην κατηγορία Projects, για το καινοτόμο έργο grid parity «Lasal del Varador» στην στέγη εστιατορίου με βιολογικά προϊόντα στην παραλία της Βαρκελώνης, την Τετάρτη 19 Ιουνίου. Η τελετή απονομής του βραβείου πραγματοποιείται κάθε χρόνο στα πλαίσια της έκθεσης Intersolar στο Μόναχο. Αυτή τη χρονιά πραγματοποιήθηκε από τις 19 έως τις 21 Ιουνίου, με την ομάδα των ειδικών να απονείμει για πρώτη φορά το βραβείο της κατηγορίας «Projects» για ιδιαίτερα καινοτόμες λύσεις ηλιακής ενέργειας και με την Conergy να κατακτά την πρώτη θέση.

Λαμβάνοντας υπόψη την αύξηση του κόστους της συμβατικά παραγόμενης ενέργειας από το δίκτυο και την ταυτόχρονη πτώση των τιμών των Φωτοβολταϊκών συστημάτων, σε πολλές περιοχές της Ευρώπης, η ηλιακή ενέργεια είναι ήδη πολύ ανταγωνιστική για τον τελικό καταναλωτή, επιτυγχάνοντας έτσι το γνωστό “grid parity”. Με το καινοτόμο και βραβευμένο πλέον πιλοτικό σύστημα «Lasal del Varador», η Conergy έχει αναπτύξει ένα νέο επιχειρηματικό μοντέλο κάνοντας την αρχή για στοχευμένες λύσεις στο μέλλον στη μεταβαλλόμενη αυτή αγορά: το Φωτοβολταϊκό σύστημα της Conergy απαλλάσσει πλήρως τον τελικό πελάτη από τις feed-in-tariffs. Οι ιδιοκτήτες του εστιατορίου καταναλώνουν το σύνολο της ενέργειας που παράγουν, μειώνοντας έτσι το λογαριασμό ρεύματος κατά σχεδόν ένα πέμπτο. Με αυτό το σύστημα και από το φθινόπωρο του 2012, η Conergy χαράζει νέα πορεία στον τομέα της ηλιακής ενέργειας.

«Σε πολλές περιπτώσεις, η ηλιακή ενέργεια είναι ήδη πιο συμφέρουσα οικονομικά για ιδιώτες και επιχειρήσεις σε σύγκριση με την ενέργεια από το δίκτυο», δήλωσε ο Alexander Gorski, Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Conergy. «Για τον τελικό καταναλωτή, δεν αλλάζει τίποτα καθώς συνεχίζει να έχει κανονικά ρεύμα. Από εμάς που είμαστε μέρος αυτής της αγοράς δημιουργούνται νέες απαιτήσεις. Ερχόμαστε να ικανοποιήσουμε αυτές τις ανάγκες με τα νέα μας επιχειρηματικά μοντέλα. Από τη μια, αυτό σημαίνει πως η Φ/Β εγκατάσταση θα πρέπει να καλύπτει τις ενεργειακές ανάγκες του καταναλωτή και να συμβαδίζει με την καταναλωτική του συμπεριφορά. Από την άλλη, η παροχή ολοκληρωμένων υπηρεσιών από μία μόνο πηγή αποκτά όλο και μεγαλύτερη σημασία. Το έργο μας «Lasal del Varador» συνδυάζει αποτελεσματικά και καινοτόμα αυτές τις απαιτήσεις, και γι’ αυτό είμαστε πολύ υπερήφανοι που κερδίσαμε αυτό το βραβείο ως έναν πολύ σημαντικό έπαινο από τη βιομηχανία ηλιακής ενέργειας».

Με την παγκόσμια εκστρατεία «Start it!», η Conergy αναπτύσσει επιχειρηματικά μοντέλα για την αγορά grid parity σε παγκόσμιο επίπεδο, λαμβάνοντας πάντα υπόψη της τοπικές συνθήκες κάθε αγοράς. Με το έργο «Lasal del Varador» έγινε η αρχή. Η Conergy μαζί με τους συνεργάτες της έχει ήδη υλοποιήσει 56 ακόμα τέτοια έργα συνολικής ισχύος 1MW στην Ισπανία. Αυτές οι Φωτοβολταϊκές εγκαταστάσεις παράγουν περίπου 1.450MWh ετησίως και ως εκ τούτου αρκετή ηλεκτρική ενέργεια για την κάλυψη των ενεργειακών αναγκών περίπου 420 νοικοκυριών με μη επιδοτούμενη ηλεκτρική ενέργεια. Τέτοια έργα έχουν ολοκληρωθεί επίσης από την εταιρεία στην Αυστραλία, τις ΗΠΑ και τη Ν. Αφρική.

 
This entry was posted in ΔΙΕΘΝΗ and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.