Η Conergy αγγίζει το 1MWp σε μη επιδοτούμενα φωτοβολταϊκά έργα στην Ισπανία

 
Conergy1 Η Conergy αγγίζει το 1MWp σε μη επιδοτούμενα φωτοβολταϊκά έργα στην Ισπανία

Φιναλίστ για το βραβείο Intersolar AWARD 2013: το grid parity έργο της Conegy, “Lasal del Varador”

Συνολική ισχύ της τάξης του 1MWp προσεγγίζουν οι φωτοβολταικές εγκαταστάσεις της Conergy στην Ισπανία σε ανταγωνιστικά, μη επιδοτούμενα έργα grid parity, όταν δηλαδή η τιμή της παραγόμενης ενέργειας είναι ανάλογη με την τιμή δικτύου.

Η πρώτη μονάδα της κατηγορίας αυτής αφορά στην εγκατάσταση φωτοβολταικών στην οροφή του εστιατορίου “Lasal del Varador”, στη παραλία της Βαρκελώνης, που ολοκλήρωσε η Conergy το φθινόπωρο του 2012.

Το εστιατόριο, που χρησιμοποιεί οργανικά τρόφιμα, καταναλώνει το σύνολο της ηλεκτρικής ενέργειας που παράγεται. Έτσι μειώνει το κόστος ηλεκτρισμού περίπου στο ένα πέμπτο. Μετά το πιλοτικό αυτό έργο, η Conergy με τους συνεργάτες της ολοκληρώσει 56 ακόμη ανάλογα έργα στην Ισπανία, συνολικής ισχύος περίπου 1MWp, που παράγουν γύρω στις 1.450MWh ετησίως, ικανών να καλύψουν τις ενεργειακές ανάγκες περίπου 420 νοικοκυριών με μη επιδοτούμενη ηλιακή ενέργεια.

Ανάλογα επιχειρηματικά μοντέλα. κατάλληλα προσαρμοσμένα στις ιδιαίτερες απαιτήσεις των επιμέρους αγορών και πελατών, η Conergy έχει αναπτύξει για τις αγορές grid parity της Αυστραλίας, των ΗΠΑ και της Ν. Αφρικής, στα πλαίσιο της παγκόσμιας εκστρατείας “Start it!” *.

Παρά το γεγονός ότι η αγορά Φωτοβολταϊκών στην Ισπανία έχει παρουσιάσει κάμψη τον τελευταίο καιρό λόγω της λήξης των feed-in-tariffs, η Conergy κατόρθωσε να διευρύνει σημαντικά το μερίδιο της, χάρη στα επιχειρηματικά μοντέλα που δημιούργησε για το grid parity.

Το μέγεθος των grid parity έργων της Conergy ποικίλει ανάλογα με τις καθημερινές ανάγκες σε ηλεκτρική ενέργεια του κάθε πελάτη. Περίπου το 50% των εγκαταστάσεων έχουν ισχύ έως 10kWp, κάποια άλλα έργα έως 25kWp και τα υπόλοιπα έχουν ισχύ από 25kWp έως 100kWp.

Το grid parity έργο της Conergy “Lasal del Varador” στους φιναλίστ για το διεθνές βραβείο της Intersolar AWARD
Τα διεθνή βραβεία “Intersolar AWARD 2013” θα απονεμηθούν στις 19 Ιουνίου 2013, στο πλαίσιο της μεγαλύτερης έκθεσης φωτοβολταϊκών στον κόσμο, της Intersolar που πραγματοποιείται στο Μόναχο της Γερμανίας, από 19 ως 21 Ιουνίου.

Η Conergy είναι μία από τους φιναλίστ στην κατηγορία “Projects” με το έργο grid parity στο εστιατόριο “Lasal del Varador”, παρουσιάζοντας νέους τρόπους αξιοποίησης της ηλιακής ενέργειας, σε μια περίοδο που μεταβάλλονται τα θεμελιώδη δεδομένα της αγοράς.

* “Start it!”: Η Conergy αναπτύσσει tailor-made μοντέλα για τις αγορές στον κόσμο.
Η εμπειρία της Conergy στον τομέα των Φωτοβολταϊκών εγκαταστάσεων χωρίς feed-in tariffs δεν περιορίζεται μόνο στην ισπανική αγορά. Το φθινόπωρο του 2012, η εταιρεία έδωσε το πράσινο φως για την ανάπτυξη εξατομικευμένων επιχειρηματικών μοντέλων για τις grid parity αγορές, που θα βοηθήσουν ιδιώτες αλλά και εταιρείες να μην επηρεάζονται από τις αυξήσεις των τιμών ηλεκτρικής ενέργειας. Η Conergy παρουσιάζει αυτά τα μοντέλα σε παγκόσμιο επίπεδο με το σύνθημα “Start it!”. Το όλο εγχείρημα ξεκίνησε από την Ισπανία, αλλά ήδη από τις αρχές του έτους έχουν ολοκληρωθεί και άλλες εγκαταστάσεις, εκ των οποίων μία σε ίδρυμα πρόνοιας στη Ν. Αφρική, άλλη σε οίκο ευγηρίας στην Αυστραλία και πολλά έργα σε σχολεία των ΗΠΑ. Αναμένεται να ακολουθήσουν και άλλες εγκαταστάσεις – έτσι κι αλλιώς, το grid parity αποτελεί ήδη πραγματικότητα σε πολλές χώρες, για ιδιώτες και επιχειρήσεις με υψηλές απαιτήσεις ηλεκτρικής ενέργειας κατά τη διάρκεια της ημέρας.

 
This entry was posted in ΔΙΕΘΝΗ and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.