Φωτοβολοταϊκό πάρκο 1 MW από την Conergy

 
45 conergy news 330x260 Φωτοβολοταϊκό πάρκο 1 MW από την Conergy

Φωτοβολταϊκό πάρκο 1 MW στη Μαγούλα Αττικής από την Conergy

Πραγματοποιήθηκε εγκατάσταση φωτοβολταϊκού πάρκου συνολικής ισχύος 1 MWp στη Μαγούλα Αττικής από την ΝΙΚ ΚΟΡΝΗΛΑΚΗΣ ΜΟΝ. ΕΠΕ σε συνεργασία με την Conergy ΜΕΠΕ.

Η Conergy εκτός από την προμήθεια των Φωτοβολταϊκών γεννητριών ήταν υπεύθυνη για το σχεδιασμό και τη μελέτη του Φωτοβολταϊκού πάρκου, το οποίο βρίσκεται τοποθετημένο σε οροφή βιομηχανικο κτηρίου έκτασης περίπου 68.800 m2. Η εταιρεία του κ. Κορνηλάκη ήταν υπεύθυνη για την επίβλεψη των εργασιών κατασκευής οι οποίες ολοκληρώθηκαν σε διάστημα λιγότερο των δυο μηνών, ενώ την περασμένη εβδομάδα πραγματοποιήθηκε και η σύνδεση με το δίκτυο. Το Φωτοβολταϊκό σύστημα που περιλαμβάνει 12.895 Φωτοβολταϊκές γεννήτριες λεπτού υμενίου αναμένεται να παράγει 1.388.000 kWh/έτος ήτοι όσο θα κατανάλωναν ετησίως περίπου 358 νοικοκυριά, εξοικονομώντας έτσι 1.027 τόνους CO2 ετησίως.

O πρόεδρος της Conergy Ελλάδος Δρ. Στέφανος Μελισσόπουλος δήλωσε σχετικά με τη συμφωνία: «Με ακόμα ένα έργο 1MW συνεχίζουμε να προσφέρουμε στην ανάπτυξη της Φ/Β αγοράς στην Ελλάδα σε μια περίοδο δύσκολη ομολογουμένως για τη χώρα. Λίγες μέρες πριν ανακοινώσαμε και πάλι την εγκατάσταση ενός ακόμη Φωτοβολταϊκού πάρκου ισχύος 1MWp έργου, γεγονός που δείχνει ότι οι επενδυτές σήμερα αναζητούν ασφαλείς επενδύσεις, περισσότερο από ποτέ. Αυτός είναι και ο πρωταρχικός στόχος για εμάς. Να προσφέρουμε Φωτοβολταϊκές εγκαταστάσεις υψηλής ποιότητας προδιαγραφών και εγγυήσεων καλύπτοντας τα πάντα, από το σχεδιασμό του Φωτοβολταϊκού πάρκου μέχρι και την υλοποίησή του».

Από την πλευρά του ο κ. Νίκος Κορνηλάκης, ιδιοκτήτης της εταιρείας Νικ. Κορνηλάκης ΜΕΠΕ., δήλωσε αναφορικά με τη συνεργασία: «Η Conergy έχει αποδεδειγμένα μεγάλη εμπειρία στη βιομηχανία ηλιακής ενέργειας και προσφέρει εξαιρετικής ποιότητας προϊόντα και υπηρεσίες. Μια τέτοια συνεργασία λοιπόν αποτελεί εγγύηση για την καλύτερη δυνατή απόδοση της εγκατάστασης μας και αποτελεί εφαλτήριο για μελλοντική συνεργασία στην από κοινού με την Conergy ανάληψη έργων στον τομέα των Φωτοβολταϊκών πάρκων και ιδιαίτερα στις Φωτοβολταϊκές στέγες. Παράλληλα, αντιπροσωπεύει μια επένδυση την οποία η χώρα μας χρειάζεται επειγόντως αυτή την κρίσιμη περίοδο».

 
This entry was posted in ΠΑΡΚΑ, ΣΚΕΠΕΣ and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.