Η Schott Solar σταματάει την μονάδα παραγωγής φωτοβολταϊκών πλαισίων στην Τσεχία

 
schott solar1 Η Schott Solar σταματάει την μονάδα παραγωγής φωτοβολταϊκών πλαισίων στην Τσεχία

Η Schott Solar AG, κλείνει την μονάδα παραγωγής φωτοβολταϊκών πλαισίων στην Τσεχία

Τα προβλήματα στην αγορά των φωτοβολταϊκών δεν βρίσκουν τέλος, και έτσι άλλη μιά γερμανική εταιρεία παραγωγής βρίσκεται σε δύσκολη θέση. Μέχρι τον Αύγουστο, η γερμανική Schott Solar AG, σκοπεύει να κλείσει την μονάδα παραγωγής φωτοβολταϊκών πλαισίων της, στην Τσεχική περιοχή Valaské Mezirici. Αιτία για το κλείσιμο της μονάδας είναι σύμφωνα με την Schott Solar, ο φθηνός ανταγωνισμός από την Ασία.

Την προηγούμενη  εβδομάδα, η διοίκηση της Schott Solar AG (Mainz, Γερμανία), αποφάσισε να αποσυρθεί από την παραγωγή κρυσταλλικών φωτοβολταϊκών. Από την απόφαση εξαρτώνται  870 θέσεις εργασίας παγκοσμίως.  Μόνος στην Τσεχία χάνονται 500 θέσεις.

Η Schott Solar AG είναι ο μεγαλύτερος παραγωγός των φωτοβολταϊκών στοιχείων στην Τσεχική Δημοκρατία. Το εργοστάσιο ξεκίνησε το 2005  σε 20,000τ.μ. με παραγωγική ισχύ 200 MW τον χρόνο.

Ωστόσο άλλοι κλάδοι , όπως η παραγωγή υαλοπινάκων επίπλευσης, η παραγωγή γυαλιού για επίπεδες οθόνες και για γυάλινες συσκευασίες τροφίμων,  συνεχίζουν να διατηρούνται από τη μητρική εταιρεία Schott στην Τσεχία. Το δεύτερο εργοστάσιο της Schott στην Τσεχία, όπου παράγεται ερμητικό περίβλημα για την προστασία των ευαίσθητων ηλεκτρονικών συσκευών, διατηρείται επίσης.

 
This entry was posted in ΔΙΕΘΝΗ and tagged , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.