Η aleo solar AG κλείνει την μονάδα παραγωγής φωτοβολταϊκών στην Ισπανία

 
6 aleo solar panel news 330x300 Η aleo solar AG κλείνει την μονάδα παραγωγής φωτοβολταϊκών στην Ισπανία

Η aleo κλείνει το εργοστάσιο παραγωγής φωτοβολταϊκών στοιχείων στην ισπανική Santa Maria

Η aleo solar επικεντρώνει την παραγωγή φωτοβολταϊκών στοιχείων στο κεντρικό εργοστάσιο της στο Prenzlau (Γερμανία) και κλείνει το εργοστάσιο παραγωγής φωτοβολταϊκών στοιχείων στην ισπανική Santa Maria de Palautordera, αργότερο μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους, αναφέρει η εταιρεία σε Δελτίο Τύπου. Η αξιοποίηση του δυναμικού των 280 μεγαβάτ στο Prenzlau έχει για την aleo την μεγαλύτερη προτεραιότητα.
“Στα πλαίσια της παγκόσμιας πλεονάζουσας παραγωγικής ικανότητας και μετά τον  συνεχή πόλεμο τιμών στην αγορά των φωτοβολταϊκών, είναι απαραίτητη ανάγκη η χρησιμοποίηση της παραγωγικής μας ικανότητας των 280 μεγαβάτ στο Prenzlau. Πρέπει να επικεντρώσουμε την παραγωγή της aleo στην έδρα μας», δηλώνει  ο York zu Putlitz, οικονομικός διευθυντής και επικεφαλής διευθύνων σύμβουλος της aleo solar AG.
Το κλείσιμο του εργοστασίου της Santa Maria de Palautordera έχει επιπτώσεις σε 92 θέσεις εργασίας. Η εταιρεία ξεκίνησε ήδη τις διαπραγματεύσεις για ένα κοινωνικό σχέδιο απολύσεων για τους εργαζομένους.

«Η μόνη εναλλακτική λύση αντί για το κλείσιμο θα ήταν μια σημαντική επέκταση της παραγωγικής ικανότητας στη Santa Maria de Palautordera.” Ωστόσο δεδομένης της παγκόσμιας πλεονάζουσας παραγωγικής ικανότητας η μονάδα παραγωγής δεν θα μπορούσε να ανταπεξέλθει οικονομικά.
Η aleo solar AG ανακοίνωσε λειτουργική ζημία στο 2011, 30,5 εκατ. ευρώ, ενώ για το 2012 αναμένονται επίσης απώλειες. Το κλείσιμο της ισπανικής μονάδας παραγωγής δεν εχει καμία επίπτωση στις προβλεπόμενες πωλήσεις και τα έσοδα της aleo solar AG, συνεχίζει το δελτίο Τύπου.

 
This entry was posted in ΔΙΕΘΝΗ, ΠΑΝΕΛ and tagged , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.