Βιοκλιματικό το εργοστάσιο της ExelGroup στο Κιλκίς για την παραγωγής Φωτοβολταϊκών πλαισίων

 
10 exelgroup %CE%B5%CF%81%CE%B3%CE%BF%CF%83%CF%84%CE%B1%CF%83%CE%B9%CE%BF news 330x170 Βιοκλιματικό το εργοστάσιο της ExelGroup στο Κιλκίς για την παραγωγής Φωτοβολταϊκών πλαισίων

Βιοκλιματικό εργοστάσιο της ExelGroup

Η ExelGroup, αναγνωρίζοντας την παγκόσμια ανάγκη για καλύτερη διαχείριση της ενέργειας, κατασκεύασε μια μονάδα παραγωγής φωτοβολταϊκών πλαισίων δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στο βιοκλιματικό χαρακτήρα του κτιρίου.
Η μελέτη κατασκευής έγινε με τη συνεργασία της Henning Larsen Architects και Ελλήνων μηχανικών και αποτελεί καινοτομία στην αρχιτεκτονική βιομηχανικών κτιρίων στον Ελλαδικό χώρο. Το κτίριο είναι κατασκευασμένο έτσι ώστε η ενέργεια που χρειάζεται για τη λειτουργία του να αποσβένεται σε μεγάλο μέρος από την ηλιακή ενέργεια. Αυτό επιτυγχάνεται με την έδραση Φωτοβολταϊκών Πλαισίων Κρυσταλλικής τεχνολογίας στην οροφή της μονάδας (ωφέλιμη επιφάνεια οροφής προς έδραση Φωτοβολταϊκών πλαισίων συνολικής ισχύος 400 KWp), αλλά και την αποφυγή απωλειών ενέργειας λόγω των υλικών και των χρωμάτων του κτιρίου. Ο προσανατολισμός του κτιρίου είναι Νότιος ώστε να υπάρχει μέγιστη απόδοση παραγωγής ενέργειας από την ανατολή έως τη δύση του ηλίου.

Περισσότερες πληροφορίες στο link: http://www.exelgroup.gr

 
This entry was posted in Uncategorized and tagged , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.