H SunPower ξεκινάει μαζική παραγωγή σε ηλιακές κυψέλες με αποδόσεις 24%!

 
8 σταθερο παρκο fot 330x214 H SunPower ξεκινάει μαζική παραγωγή σε ηλιακές κυψέλες με αποδόσεις 24%!

νέα καινοτόμα Maxeon ηλιακά κύτταρα (κυψέλες)

Τα φωτοβολταϊκά στοιχεία Ε20 της SunPower(San José,, Καλιφόρνια) θα κατασκευάζονται στο μέλλον με τα νέα καινοτόμα Maxeon ηλιακά κύτταρα (κυψέλες). Η εταιρεία έχει αρχίσει την μαζική παραγωγή της τρίτης γενιάς των κυττάρων Maxeon όπως δήλωσε στις 27/03/2012 σε συνέντευξη τύπου. Σύμφωνα με την εταιρεία τα κύτταρα έχουν αποδόσεις έως και 24%.

Η Maxeon είναι μία καινούργια τεχνολογία ηλιακών κυττάρων, τα οποία θα βελτιώσουν τις επιδόσεις σε συνθήκες συννεφιάς ή ομίχλης και σε περιβάλλοντα με σκόνη. Τα νέα κύτταρα προς το παρών ενσωματώνονται σε φωτοβολταϊκά στοιχεία και επιτυγχάνουν απόδοση μεγαλύτερη από 20%. Η SunPower δήλωσε ότι ένας περιορισμένος αριθμός μονάδων θα είναι ήδη το 2012 διαθέσιμες.

“Ανυπομονούμε να μετατρέψουμε τα ηλιακά κύτταρά μας με παγκόσμιο ρεκόρ απόδοσης από κύτταρα εργαστηρίου σε μαζική παραγωγή. Με τις νέαες ηλιακές κυψέλες και τις αποδόσεις τους μέχρι και 24% η SunPower συνεχίζει να ηγείται της τεχνολογικής καινοτομίας στον κλάδο. Παρέχουμε στους πελάτες μας ηλιακούς συλλέκτες με την υψηλότερη απόδοση και αξιόπιστη ποιότητα. ” δήλωσε ο Tom Werner, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της SunPower.
Η SunPower τονίζει επίσης, ότι με την νέα τεχνολογία τα ηλιακά κύτταρα επιτυγχάνουν αυξημένη παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας σε θερμό περιβάλλον, και έτσι είναι ιδιαίτερα κατάλληλα για τα μεσογειακά κλίματα.

Βλέπε παρόμοια άρθρα: http://www.sunblog.org/diethni-nea/2012/03/zebra-ZEBRA-νέες-ηλιακές-κυψέλες.html

http://www.sunblog.org/diethni-nea/2012/03/Ηλιακά-κύτταρα-από-την-Solar3D.html

 
This entry was posted in ΔΙΕΘΝΗ and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.