Ηλιακά κύτταρα από την Solar3D με αύξηση αποδόσεων 200%

 
1004 solar Dubai 30x220 Ηλιακά κύτταρα από την Solar3D με αύξηση αποδόσεων 200%

Επανάσταση στα φωτοβολταϊκά με νέα ηλιακά κύτταρα

H αμερικάνικη εταιρεία Solar3D (Santa Barbara, Καλιφόρνια, ΗΠΑ) εργάζεται σε ένα νέο ηλιακό κύτταρο πυριτίου με τρισδιάστατη δομή, το οποίο πρόκεται να θέσει τα συμβατικά ηλιακά στοιχεία στη σκιά, όπως ανέφερε η εταιρεία σε ένα δελτίο τύπου. Συγκεκριμένα η Solar3D υπόσχεται αύξηση της απόδοσης έως και 200%, το οποίο σημαίνει το λιγότερο 40% γρηγορότερη απόσβεση της επένδυσης σε φωτοβολταϊκά συστήματα.

3D δομές στην επιφάνεια και κρυσταλλικές μικροδομές επεκτείνουν στο νέο κύτταρο την ωφέλιμη γωνία πρόσπτωσης του φωτός. Αυτό επιτρέπει την επιπλέον ροή ηλιακής ενέργειας κατά τις πρωινές ώρες και το βράδυ και το χειμώνα, όταν ο ήλιος είναι πιο βαθιά. Πρόσθετες μικροδομές σκοπεύουν στη μείωση των αντανακλάσεων, και έτσι σε περαιτέρω απόδοση. Η νέα τεχνολογία θα επιτρέψει τη μέγιστη απόδοση του 27%, ενώ οι συμβατικές ηλιακές κυψέλες σήμερα φτάνουν το 17%.

Η Solar3D με την ανάπτυξη αυτή, σκοπεύει σε μιά συγκλονιστική «αλλαγή του παιχνιδιού» στον τομέα των φωτοβολταϊκών, όπως η ίδια δηλώνει. Ωστόσο, τα αποδεικτικά στοιχεία για τη λειτουργία του κυττάρου δεν είναι ακόμη τεκμειριωμένα. Ένα πρωτότυπο βρίσκεται υπό κατασκευή, ενώ πότε αυτό θα ολοκληρωθεί, δεν είναι ακόμη γνωστό.

 
This entry was posted in ΔΙΕΘΝΗ and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.