Νέα ηλιακά κύτταρα με υψηλή απόδοση σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού

 
iliaka kittara Νέα ηλιακά κύτταρα με υψηλή απόδοση σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού

Νέα ηλιακά κύτταρα της Dyesol

Η Dyesol Ltd. (Queanbeyan, Αυστραλία), ανακοίνωσε ότι η υψηλή απόδοση των νέων ηλιακών κυττάρων βαφής (DSC) έχει πλέον επιβεβαιωθεί σε ανεξάρτητες δοκιμές.

Το ανεξάρτητο εργαστήριο φωτοβολταϊκής τεχνολογίας της Newport Corporation (Irvine, στην Καλιφόρνια, ΗΠΑ) επιβεβαίωσε, ότι η «κυττάρου ταινία» της Dyesol με λιγότερο από ένα τρίτο της τυπικής ηλιακής ακτινοβολίας επιτυγχάνει αποδόσεις της τάξης 7,48%. Αυτό αντιστοιχεί σε ελάχιστη ηλιοφάνεια κάτω από πραγματικές συνθήκες.
¨Οι επιστήμονες της Dyesol έχουν πετύχει εδώ και αρκετό καιρό με νέα καινοτόμα ηλιακά κύτταρα βαφής, πολύ υψηλή απόδοση σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού. Αλλά με την επιβεβαίωση του ανεξάρτητου εργαστηρίου δοκιμών ότι τα κύτταρα μας πετύχαίνουν σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού περίπου 7,5% απόδοση, επιβεβαιώνει και ενισχύει το εξαιρετικό δυναμικό των βαφής-ηλιακών κυττάρων μας,¨ δήλωσε ο πρόεδρος της Dyesol, Ρίτσαρντ Richard Caldwell.

Η Dyesol σχεδιάζει να μετεγκατασταθεί στην αμερικανική πολιτεία του Οχάιο και να επεκταθεί για να περάσει στη φάση ανάπτυξης του πρωτότυπου μοντέλου. Αυτό θα διαρκέσει 12 έως 18 μήνες, μέχρι να επιβεβαιωθεί η ποιότητα των προϊόντων και να ολοκληρωθεί η κατασκευή ολοκληρωμένων φωτοβολταϊκών ταινιών για κτίρια(BIPV).

Τα πλεονεκτήματα της βαφής ηλιακών κυττάρων βρίσκονται σύμφωνα με την Dyesol στην παραγωγή με χρησιμοποίηση μη τοξικών, πρώτων υλών και τη φθηνή μέθοδο παραγωγής, αλλά πάνω απ’ όλα στην ισχυρή απόδοση σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού, σε θολό συννεφιασμένο καιρό, σε σκιές, και στον φωτισμό νωρίς το πρωί και αργά το βράδυ.

 

 
This entry was posted in ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΠΑΝΕΛ and tagged , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.