H Panasonic πέτυχε HIT ηλιακά κύτταρα με ρεκόρ απόδοση 24,7%

 
panasonic H Panasonic πέτυχε HIT ηλιακά κύτταρα με ρεκόρ απόδοση 24,7%

HIT ηλιακά κύτταρα της panasonic με ρεκόρ απόδοση 24,7%

H Panasonic Corporation (Osaka, Ιαπωνία) πέτυχε κάτω από εργαστηριακές συνθήκες νέα καινοτόμα HIT ηλιακά κύτταρα με απόδοση 24,7%. Το ηλιακό κύτταρο έχει πάχος μόλις 0,098mm  και καταλαμβάνει μία περιοχή 102 τετραγωνικών εκατοστών.

Αυτή είναι η υψηλότερη απόδοση που έχει ποτέ επιτευχθεί σε ένα τέτοιου μεγέθους μονο-κρυσταλλικού πυριτίου, ηλιακό κύτταρο κάτω από κανονικό φως του ήλιου. Το ρεκόρ απόδοσης επιτρέπει μια νέα διαδικασία παραγωγής, η οποία ελαχιστοποιεί τις απώλειες από ανασυνδυασμό. Επιπλέον, η Panasonic έχει βελτιώσει την οπτική του κυττάρου και τα ηλεκτρολογικά.

Το προηγούμενο ρεκόρ για την αποτελεσματικότητα HIT ηλιακών κυττάρων ήταν 23,9% και ως εκ τούτου υπερέβη κατά 0,8%. Επειδή η Panasonic πέτυχε το πάχος του κυττάρου να μην ξεπερνά τα 0,098mm , θα μπορούσε επίσης να μειώσει αισθητά το κόστος παραγωγής στο  μέλλον.

Τα ηλιακά κύτταρα ΗΙΤ αποτελούνται από άμορφες μεμβράνες πυριτίου (a-Si), οι οποίες εφαρμόζονται στην επιφάνεια των μονοκρυσταλλικών υποστρωμάτων.

Με τη νέα τεχνολογία, η Panasonic κατάφερε την παραγωγή υψηλότερης ποιότητας στρωμάτων πυριτίου(α-Si) από ό, τι με τις προηγούμενες μεθόδους. Ταυτόχρονα η επιφάνεια του υλικού του κυττάρου είναι μικρότερη και έτσι περιορίζονται  οι απώλειες που οφείλονται στην ένωση των θετικών και αρνητικών φορέων φορτίου (ανασυνδυασμός). Επίσης  η Panasonic είναι σε θέση να αυξήσει την τάση των 0,748 V στα 0,750 V.

Το διαφανές αγώγιμο στρώμα των νέων ΗΙΤ ηλιακών κυττάρων, σύμφωνα με την Panasonic προβλέπει επίσης καλύτερη απορρόφηση του φωτός, και τέλος, οι απώλειες σκίασης είναι χαμηλότερες, επειδή τα ηλεκτρόδια καταλαμβάνουν τώρα μια μικρή περιοχή στο μπροστινό των ηλιακών κυττάρων και επίσης έχουν μικρότερη αντίσταση.

 
This entry was posted in ΠΑΝΕΛ and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.