SMA Solar Technology AG: Tο δεύτερο καλύτερο αποτέλεσμα κερδών στην ιστορία της εταιρείας το 2011

 
54 SMA SOLAR ACADEMY news 330x248 SMA Solar Technology AG: Tο δεύτερο καλύτερο αποτέλεσμα κερδών στην ιστορία της εταιρείας το 2011

Tο δεύτερο καλύτερο αποτελέσματα κερδών στην ιστορία της εταιρείας το 2011

Το 2011 η SMA Solar Technology AG διατήρησε την ισχυρή της θέση σε μία πολύ ανταγωνιστική αγορά και κατέγραψε το δεύτερο καλύτερο αποτέλεσμα κερδών στην ιστορία της εταιρείας. Χάρη στην ισχυρή παγκόσμια ανάπτυξη και τα μεγάλα έργα, οι πωλήσεις ανήλθαν στα 1,7 δις ευρώ με κέρδη προ φόρων και τόκων (ΕΒΙΤ) ύψους 240,3 εκατομμυρίων ευρώ. Το 2010, έτος κατά το οποίο η εταιρεία κατέγραψε ρεκόρ κερδών, οι πωλήσεις της SMA ανήλθαν σε περίπου 1,9 δις ευρώ, με κέρδη προ φόρων και τόκων 516,8 εκατ. ευρώ. Σε συνέχεια αυτής της θετικής τάσης, το Διοικητικό και το Εποπτικό Συμβούλιο θα προτείνει διανομή μερίσματος ύψους 1,30 ευρώ ανά μετοχή στην Ετήσια Γενική Συνέλευση στις 22 Μαΐου (2010: 3,00 μέρισμα). Η αναλογία απόδοσης της μετοχής στo 33,8% είναι η υψηλότερη που έχει αποδώσει η εταιρεία στο κοινό από το 2008. Η SMA θα αποδώσει ένα από τα μεγαλύτερα μερίσματα σε σχέση με τις υπόλοιπες εταιρείες του κλάδου, στον TecDax.

Παρά τη γενική αύξηση του ενδιαφέροντος για τα φωτοβολταϊκά, η αυξανόμενη ζήτηση δεν ήταν εμφανής το 2011. Το 2011 εγκαταστάθηκαν παγκοσμίως φωτοβολταϊκές εγκαταστάσεις ονομαστικής ισχύος περίπου 23 γιγαβάτ, μέγεθος που βρίσκεται στα ίδια επίπεδα με το 2010. Παρόλο που η ζήτηση στη Γερμανία έχει παραμείνει σταθερή, οι υπόλοιπες αγορές παρουσιάζουν αξιοσημείωτη ανάπτυξη. Παρατηρείται αυξανόμενη ανάπτυξη σε περιοχές όπως η Νότια Ευρώπη, η Νότια Αμερική και η Ινδία. Διαπιστώνεται επίσης και μία μεταβολή στο μέγεθος των εγκαταστάσεων. Ως αποτέλεσμα, η αύξηση στα μεγάλα έργα έχει σε μεγάλο βαθμό αντισταθμίσει τη μείωση που παρατηρείται στις εγκαταστάσεις φωτοβολταϊκών συστημάτων σε στέγες. Η SMA κατάφερε να αξιοποιήσει αυτήν την εξέλιξη χάρη στην ισχυρή της θέση στις διεθνείς αγορές και την ευρεία γκάμα των προϊόντων της για κάθε τύπο και κάθε ισχύ φωτοβολταϊκής εγκατάστασης. Το ποσοστό των πωλήσεων στις διεθνείς αγορές αυξήθηκε στο 53,6% το 2011 (2010: 44,9%). Οι πωλήσεις που αφορούν στα μεγάλα έργα με μετατροπείς Sunny Central αυξήθηκαν στα 496,4 εκατ., μία αύξηση της τάξεως του 50%.

Περισσότερες πληροφορίες στο link: http://www.sma-hellas.com

 
This entry was posted in ΕΙΔΗΣΕΙΣ and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.