Έρευνα Αγοράς στα Φωτοβολταϊκά: Η IMS Research προειδοποιεί για τις δυσκολίες στον κλάδο των μετατροπέων

 
101 sma central 330x248 Έρευνα Αγοράς στα Φωτοβολταϊκά: Η IMS Research προειδοποιεί για τις δυσκολίες στον κλάδο των μετατροπέων

Η πτώχευση της εταιρείας Satcon, σύμφωνα με την IMS, είναι ένα σημάδι των δυσκολιών στην οποία βρίσκονται οι κατασκευαστές μετατροπέων

H εταιρεία έρευνας αγοράς IMS Research (Wellingborough, Ηνωμένο Βασίλειο) δημοσίευσε μια νέα έκθεση, που προειδοποιεί για τις έντονες προκλήσεις στη βιομηχανία φωτοβολταϊκών μετατροπέων στο επόμενο έτος, αν και η παγκόσμια αγορά αυξάνεται.

Η έκθεση “World market for PV inverters” προειδοποιεί για πολύ μικρή αύξηση στις πωλήσεις του κλάδου. Η πτώση των τιμών και η δυσκολία ανάπτυξης νέων αγορών, δημιουργούν εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες για τους 10 κορυφαίους  κατασκευαστές μετατροπέων.

“Οι κατασκευαστές που καταφέρουν να κατακτήσουν τις νέες αγορές φωτοβολταϊκών θα ωφεληθούν στο μέλλον, υπό την προϋπόθεση, ότι η αγορά κινείται – αλλά δεν θα είναι εύκολο», δήλωσε ο αναλυτής της αγοράς φωτοβολταϊκών της IMS Research Cormac Gilligan.

«Στα επόμενα χρόνια απαιτούνται μακροπρόθεσμος προγραμματισμός και  στρατηγικές αποφάσεις, δεδομένου ότι η αγορά των inverter όλο και πιό διάσπαρτη γίνεται. Ο λόγος είναι ότι οι νέες φωτοβολταϊκές αγορές αναπτύσσονται σε διάφορες περιοχές, του κόσμου όπως η Αφρική και η Νότια Αμερική. “

Οι πρόσφατες προειδοποιήσεις κερδών από την SMA Solar Technology AG (Niestetal, Γερμανία) και η δήλωση πρώχευσης της Satcon Technology Corporation (Boston, MA, ΗΠΑ), σύμφωνα με την IMS αποδεικνύουν τις δυσκολίες, στις οποίες ήδη βρίσκονται οι κατασκευαστές μετατροπέων.

Οι αναλυτές της IMS Research  είναι αρκετά αισιόδοξοι και πιστεύουν ότι το 2013  θα εγκατασταθούν 35γιγαβάτ (GW) φωτοβολταϊκής ενέργειας. Τονίζουν, ωστόσο, τα εμπόδια στην πρόσβαση σε νέες αγορές, όπως η Ιαπωνία, η Κίνα, η Ινδία και οι Ηνωμένες Πολιτείες. Μεταξύ των δυσκολιών για τους κατασκευαστές inverter περιλαμβάνονται τα πρότυπα πιστοποίησης, το κόστος παραγωγής, οι απαιτήσεις για τις εγκαταστάσεις παραγωγής και οι τοπικοί ανταγωνιστές. Η έκθεση δίνει ιδιαίτερη έμφαση στις χαμηλές τιμές στην Ασία.

Οι κατασκευαστές ωστόσο που θα αντέξουν την πίεση του 2013,  θα μπορέσoυν κατά τα επόμενα έτη να αυξήσουν γρήγορα τις αγορές τους σε όλες τις ηπείρους του κόσμου.

 
This entry was posted in ΠΑΡΚΑ and tagged , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.