Σημαντικές αλλαγές στην αγορά μετατροπέων, με την SMA στην ηγετική θέση

 
102 SMA Solar Academy 330x248 Σημαντικές αλλαγές στην αγορά μετατροπέων, με την SMA στην ηγετική θέση

SMA, ο ηγέτης στην αγορά μετατροπέων

Η εταιρεία έρευνας και στατιστικής GTM Research (Βοστώνη, Μασαχουσέτη) δημοσίευσε μια νέα έκθεση για την παγκόσμια αγορά των φωτοβολταϊκών μετατροπέων, σύμφωνα με την οποία επέρχονται σημαντικές γεωγραφικές αλλαγές στην αγορά των μετατροπέων αλλά και στις τιμές αυτών.

Η έκθεση προβλέπει ισχυρή πτώση στις τιμές των φωτοβολταϊκών μετατροπέων μέχρι το 2016 από τα 0,22 δολάρια ανά watt (0,17 ευρώ) στα 0,14 δολάρια (0,11 ευρώ).

Το Παγκόσμιο Τοπίο φωτοβολταϊκών μετατροπέων 2013 προσδιορίζουν τρεις εταιρείες:

  •  η SMA Solar Technology AG (Niestetal, Γερμανία),
  • η Power-One Α.Ε. (Camarillo, Καλιφόρνια, ΗΠΑ) και
  • η Schneider Electric (Rueil-Malmaison, Γαλλία)

ως οι καλύτερα προετοιμασμένες στον ανταγωνισμό της αγοράς.  Η GTM θεωρεί, ωστόσο, ότι παραγωγοί χαμηλού κόστους από την Ασία θα κερδίσουν μερίδιο αγοράς.

“Η SMA οδηγεί και πάλι στην κατάταξη, αλλά η ανάπτυξη θα είναι δύσκολη στο άμεσο μέλλον, δεδομένου ότι ο ανταγωνισμός από τους νέους χαμηλού κόστους κατασκευαστές και από καλά κεφαλαιοποιημένες εταιρείες γίνεται σκληρότερος”, δήλωσε ο MJ Shiao αναλυτής της  GTM. “Ωστόσο, δεν είναι εύκολο να εκτοπιστεί η SMA από την  ηγετική τη θέση, ακόμη και αν το τοπίο είναι κατακερματισμένο.”
“Η οικονομική σταθερότητα(Bankability), η αξιοπιστία και η λειτουργικότητα δεν εαρκούν σαν φραστικά επιχειρήματα, αποτελούν βασικές αξίες. Επιπλέον, η ζήτηση μετατοπίστηκε γρήγορα σε νέες περιοχές, οι καθιερωμένες εταιρείες προβαίνουν σε συγχωνεύσεις και εξαγορές, αν θέλουν να παραμείνουν στην κούρσα ακόμα. “

Sungrow στην τέταρτη θέση
Η κατάταξη της GTM Research βασίζεται εν μέρει στην προσφορά προϊόντων, την τραπεζική κανότητα και τις προοπτικές ανάπτυξης της εταιρείας.
Ο κατάλογος για το 2013 καθοδηγείται από αναγνωρισμένους κατασκευαστές inverter, αλλά το χαρακτηριστικό της έκθεσης είναι σημαντικές αλλαγές, όπως ο αυξημένος ανταγωνισμός, τα χαμηλότερα περιθώρια κέρδους καθώς και η παγκόσμια υπερπροσφορά. Ένα σημάδι της επικείμενης αλλαγής είναι ότι η Sungrow Power Supply Εταιρεία Λτδ. (Χεφέι, Κίνα) κατάφερε να μπεί στην τέταρτη θέση.
Σύμφωνα με την εταιρεία ερευνών αγοράς, η προσαρμογή της αγοράς έχει ήδη αρχίσει. Η GTM αναφέρει ως παραδείγματα την πτώχευση της Satcon Α.Ε. (Boston, MA, ΗΠΑ) και την αποχώρηση των Diehl Controls (Νυρεμβέργη, Γερμανία) και Siemens (Μόναχο) από τους φωτοβολταϊκούς μετατροπείς.
Επιπλέον, η SMA έχει αγοράσει την Zeversolar (Suzhou, Κίνα), καιη Advanced Energy Industries, Inc (Fort Collins, Colorado, ΗΠΑ) την REFUSOL(Metzingen, Γερμανία).

 
This entry was posted in ΠΑΡΚΑ, ΣΚΕΠΕΣ and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.