Συνολική ισχύ 52,5MWp εγκαθιστά η Cornegy στη Ταϊλάνδη

 
conergy2 Συνολική ισχύ 52,5MWp εγκαθιστά η Cornegy στη Ταϊλάνδη

Η Conergy ενισχύει την ηγετική θέση της στην αγορά της Ταϊλάνδης

Η Conergy ενισχύει την ηγετική της θέση στην Ταϊλάνδη, ξεκινώντας το 2013 με την υπογραφή συμφωνίας για την κατασκευή Φωτοβολταϊκού πάρκου συνολικής ισχύος 31,5MWp. Πρόκειται για το δεύτερο έργο μεγάλης κλίμακας της εταιρείας Siam Solar Energy 1 Co. Ltd (SSE), θυγατρικής της Thai Solar Energy Company Limited (TSE), με εδρα τη Μπανγκόκ.

Το φθινόπωρο του 2012, η Conergy ξεκίνησε την κατασκευή δύο μεγάλων Φωτοβολταϊκών έργων για λογαριασμό της SSE, συνολικής ισχύος 21MWp, η σύνδεση των οποίων με το δίκτυο αναμένεται να ολοκληρωθεί το πρώτο τρίμηνο του 2013. Θα ακολουθήσουν τρία επιπλέον Φωτοβολταϊκά πάρκα ισχύος 10,5MWp το καθένα. Έτσι, τρία νέα πάρκα αναμένεται να υλοποιηθούν λίγους μήνες μετά την ολοκλήρωση των δύο πρώτων, που βρίσκονται υπό κατασκευή, ανεβάζοντας τη συνολική εγκατεστημένη ισχύ σε περίπου 52,5MWp. Οι τρεις νέοι Φωτοβολταϊκοί σταθμοί βρίσκονται στις επαρχίες Suphanburi και Kanchanaburi, στη Δυτική Ταϊλάνδη, περίπου 130 χλμ έξω από τη Μπανγκόκ.

Η Conergy είναι υπεύθυνη για την προμήθεια εξοπλισμού, τη μελέτη, την εγκατάσταση και τη θέση σε λειτουργία των τριών Φωτοβολταϊκών σταθμών μεγάλης κλίμακας, που θα καλύπτουν μια έκταση περίπου 790.000 τετραγωνικών μέτρων, συνολικά. Για τις εργασίες κατασκευής στο έδαφος, η Conergy συνεργάζεται με τους επί πολλά έτη τοπικούς συνεργάτες της, τις εταιρείες Annex Power και Ensys.

Με την ολοκλήρωση της κατασκευής των Φωτοβολταϊκών σταθμών τον Μάιο του 2013, οι 130.000 Φωτοβολταϊκές γεννήτριες Conergy Σειράς Ρ, οι οποίες θα τοποθετηθούν σε βάσεις στήριξης Conergy Solar Linea μήκους περίπου 130 χιλιομέτρων, θα παράγουν περισσότερες από 45.200MWh/έτος καθαρής ενέργειας, δηλαδή 1,3 φορές περισσότερη ενέργεια από αυτή που καταναλώνουν οι κάτοικοι της επαρχιακής πρωτεύουσας Kanchanaburi. Παράλληλα, οι Φ/Β εγκαταστάσεις θα αποτρέπουν κάθε χρόνο την εκπομπή 24.000 τόνων CO2, ποσότητα που θα χρειαζόταν 2.400 εκτάρια δάσους για να απορροφηθεί, κατά την ίδια περίοδο.

 
This entry was posted in ΔΙΕΘΝΗ and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.