Διευρύνει την εγκατεστημένη ισχύ η Conergy

 
conergy1 Διευρύνει την εγκατεστημένη ισχύ η Conergy

Νέα πάρκα 1,5Mwp και αισιοδοξία για την πορεία της αγοράς Φωτοβολταϊκών.

Ως βασικός προμηθευτής σε έργο 500Kwp για τα Φωτοβολταϊκά Καρδίτσας, επελέγη η Conergy Ελλάδος, ενώ παράλληλα ολοκλήρωσε δυο μονάδες στη Βοιωτία συνολικής ισχύος 1000Mwp. Τα δύο αυτά έργα καταλαμβάνουν συνολική έκταση 120.000m2 στην Λιβαδειά, η δε υλοποίησή τους πραγματοποιήθηκε «με το κλειδί στο χέρι»  σε συνέχεια σχετικής σύμβασης με την Διασύνδεση Α.Ε. για μελέτη, προμήθεια εξοπλισμού και εγκατάσταση, που υπεγράφη στα τέλη του περασμένου Σεπτεμβρίου.

Ο συνολικός εξοπλισμός που προμήθευσε η Conergy για τις τρεις Φ/Β εγκαταστάσεις, περιλαμβάνει 6.194 Φ/Β γεννήτριες Conergy σειράς P και 51 μετατροπείς. Οι Φ/Β εγκατάστασεις στο σύνολό τους αναμένεται να παράγουν 2.200.000 kWh/έτος δηλαδή όσο θα κατανάλωναν ετησίως περίπου 567 νοικοκυριά, ενώ παράλληλα θα επιτυγχάνεται η μείωση εκπομπής 1.122 τόνων CO2 το ίδιο χρονικό διάστημα.

Στη σημασία υλοποίησης φωτοβολταϊκών εγκαταστάσεων στην τωρινή οικονομική συγκυρία, αλλά και στην οικονομική και περιβαλλοντική προοπτική που δίνουν τέτοιες επενδύσεις αναφέρθηκε ο Πρόεδρος της Conergy Ελλάδος Δρ. Στέφανος Μελισσόπουλος: «Σε μια δύσκολη περίοδο τόσο για τη χώρα όσο και για τον κλάδο των φωτοβολταϊκών, αποδεικνύουμε μέσα από τις εγκαταστάσεις και τις συνεργασίες μας την εξαιρετική σημασία των επενδύσεων σε ηλιακή ενέργεια και της στροφής στην πράσινη ανάπτυξη. Είμαστε αισιόδοξοι ότι τα προβλήματα στην αγορά θα αμβλυνθούν και τα φωτοβολταϊκά θα βρεθούν και πάλι στη θέση που τους αρμόζει».

Από την πλευρά τους, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος των εταιρειών «Διασύνδεση Α.Ε.» & «Φωτοβολταϊκά Καρδίτσας Ε.Π.Ε.» κ. Νικόλαος Ελένης και κ. Νικόλαος Δημοσθένους, δήλωσαν αναφορικά με την υπογραφή της συμφωνίας: «Επιλέξαμε την Conergy γνωρίζοντας τη μακρόχρονη εμπειρία που διαθέτει στις μεγάλες φωτοβολταϊκές εγκαταστάσεις αλλά και την αξιοπιστία και την υψηλή ποιότητα των προϊόντων και υπηρεσιών που προσφέρει. Είμαστε πεπεισμένοι ότι και οι τρεις φωτοβολταϊκές μας εγκαταστάσεις θα αποτελέσουν ασφαλείς και εγγυημένες επενδύσεις, συμβάλλοντας ταυτόχρονα και εμείς με τη σειρά μας στην “πράσινη ανάπτυξη” του τόπου μας».

 
This entry was posted in ΕΙΔΗΣΕΙΣ and tagged , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.