Η SunPower μειώνει σημαντικά την παραγωγή ηλιακών κυψελών και φωτοβολταϊκών μονάδων στις Φιλιππίνες

 
canadian solar Η SunPower μειώνει σημαντικά την παραγωγή ηλιακών κυψελών και φωτοβολταϊκών μονάδων στις Φιλιππίνες

H παραγωγική ικανότητα της SunPower για το τέταρτο τρίμηνο του 2012 θα πέσει στο 60%

Η SunPower Corporation (San Jose, Καλιφόρνια) ανακοίνωσε ένα σχέδιο αναδιάρθρωσης, σύμφωνα με το οποίο κλείνουν έξι από τις δώδεκα γραμμές παραγωγής στο εργοστάσιο της και μειώνεται η ικανότητα παραγωγής για φωτοβολταϊκά ηλιακά κύτταρα στις Φιλιππίνες κατά 20%.

Αυτά αλλά και άλλα μέτρα έχουν σαν αποτέλεσμα την απώλεια 900 θέσεων εργασίας, οι περισσότερες από αυτές στις Φιλιππίνες. Ωστόσο η SunPower, δήλωσε ότι τα βήματα ήταν αναγκαία για την μείωση των αποθεμάτων, τη μείωση του κόστους λειτουργίας και την αύξηση της αποτελεσματικότητας.

“Οι συνθήκες στον κλάδο παραμένουν εξαιρετικά δύσκολες. Παρά το γεγονός ότι η απόφαση για την περικοπή θέσεων εργασίας, δεν είναι ποτέ εύκολη, θα πρέπει η εταιρεία να λάβει τα απαραίτητα μέτρα, προκειμένου να επιβιώσει σε έναν κλάδο με σημαντική πλεονάζουσα παραγωγή, “δήλωσε ο Tom Werner, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της SunPower. «Έχουμε αυξήσει  τις προσπάθειές μας για να μειωθεί το κόστος παραγωγής και να λειτουργούμε πιο αποτελεσματικά. Το αυστηρό σχέδιο της αναδιάρθρωσης θα μας οδηγήσει  στη σωστή θέση στην αγορά ηλιακής ενέργειας ” συνεχίζει η δήλωση. 

Μετά από αυτά τα μέτρα, η παραγωγή της SunPower κατά το τέταρτο τρίμηνο του 2012 θα πέσει γύρω στο 60%, ενώ ταυτόχρονα θα σημειωθεί πρόοδος στη μείωση του κόστους. Ο στόχος είναι να μειωθεί το κόστος παραγωγής των φωτοβολταϊκών μονάδων λιγότερο από 0,75 δολάρια ανά watt (€ 0,58) μέχρι το τέλος του 2012.
 
Η SunPower ανέφερε ότι τέτοιου είδους μέτρα δεν θα επηρεάσουν τις προβλέψεις για τα έσοδα για το 2012. Ωστόσο, η εταιρεία εκτιμά ότι το κόστος της αναδιάρθρωσης θα φτάσει στα 10 μέχρι 17 εκατ. δολάρια (7,8 έως 13 εκατ. ευρώ). Αυτό θα επηρεάσει αυτόματα τα οικονομικά αποτελέσματα στο τέταρτο τρίμηνο του 2012.

 
This entry was posted in ΠΑΝΕΛ and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.