H Suntech, η κινέζικη κατασκευάστρια φωτοβολταϊκών μειώνει την παραγωγή της εταιρείας

 
28 suntech %CE%B5%CE%BA%CE%B8%CE%B5%CF%83%CE%B7 news 330%CF%87220 H Suntech, η κινέζικη κατασκευάστρια φωτοβολταϊκών μειώνει την παραγωγή της εταιρείας

H Suntech, μειώνει την παραγωγή της

Η Suntech Power Holdings Company Ltd. (Wuxi, Κίνα) έκλεισε ένα τμήμα της παραγωγής της, που αντιστοιχεί στα 600 μεγαβάτ παραγωγής ηλιακών στοιχείων. Η εταιρεία τονίζει την ανάγκη να μειωθεί το κόστος παραγωγής και τα λειτουργικά εξόδα, και αυτό το βήμα είναι ένα απαραίτητο μέρος της προσπάθειας για τη βελτιστοποίηση της εταιρικής δομής.

Η ετήσια παραγωγή των Suntech φωτοβολταϊκών κυττάρων μειώνεται έτσι σε 1,8 γιγαβάτ. Η κίνηση αυτή επηρεάζει 1.500 υπαλλήλους.
«Στην ταχέως αναπτυσσόμενη αγορά ηλιακής ενέργειας, είναι σημαντικό να αξιολογήσουμε τις τάσεις και να προσαρμόσουμε ανάλογα τις δραστηριότητές μας», δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Suntech David King. “Λαμβάνοντας υπόψη τους αντιντάμπινγκ δασμούς στις ΗΠΑ, την ντάμπινγκ έρευνα στην Ευρώπη και πάνω από όλα την απογραφή απαθεματικών ηλιακών συλλεκτών, αποφασίσαμε να προσαρμόσουμε την παραγωγή μας και να βελτιώσουμε τη δομή της εταιρείας μας.”
“Με τη μείωση της παραγωγής, θα μειώσουμε το κόστος παραγωγής μας, με την χρήση μόνο των ιδιαίτερα αποδοτικών μονάδων. Μέσω αυτών και άλλων μέτρων σχεδιάζουμε να αναπτύξουμε ένα βιώσιμο επιχειρηματικό μοντέλο, και το 2013 την επίτευξη και πάλι ενός θετικού αποτελέσματος για την επιχείρηση.”, συνεχίζει η ανακοίνωση.

Η Suntech με τα νέα μέτρα διατηρεί την παραγωγή φωτοβολταϊκών πλαισίων με 2,4 γιγαβάτ και γκοφρέτας πυριτίου με 1,6 γιγαβάτ.
Η πλειοψηφία των επηρεαζόμενων υπαλλήλων θα πάρει θέσεις εργασίας στην Suntech σε άλλες μονάδες παραγωγής. Λίγοι εργαζόμενοι θα αποχωρήσουν μετά συμφωνίας.

Η εταιρεία σχεδιάζει να δημοσιεύσει τις δαπάνες που συνδέονται με το κλείσιμο μέρους του εργοστασίου κατασκευής ηλιακών κυττάρων, με τα οικονομικά της αποτελέσματα για το τρίτο τρίμηνο του 2012. Η εταιρεία αναμένει οι λειτουργικές δαπάνες για το  2012 να μειωθούν κατά 20% σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος.

 
This entry was posted in ΔΙΕΘΝΗ, ΠΑΝΕΛ and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.