H Suntech ανακοίνωσε το κλείσιμο της παραγωγής φωτοβολταϊκών πλαισίων στις ΗΠΑ

 
6 Upsolar panels 330 236 H Suntech ανακοίνωσε το κλείσιμο της παραγωγής φωτοβολταϊκών πλαισίων στις ΗΠΑ

Suntech: κλείσιμο του εργοστασίου φωτοβολταϊκών πλαισίων στην αμερικανική πολιτεία της Αριζόνα

Η Suntech Power Holdings Company Ltd. (Wuxi, Κίνα) ανακοίνωσε στις 12.03.2013 το κλείσιμο του εργοστασίου φωτοβολταϊκών πλαισίων στην αμερικανική πολιτεία της Αριζόνα. Από την απόφαση επηρεάζονται 43 θέσεις εργασίας.

Οι λόγοι που επικαλείται η Suntech για το κλείσιμο της παραγωγής στην Αριζόνα είναι οι αντιντάμπιγκ υψηλοί δασμοί που επέβαλαν οι ΗΠΑ στα κινέζικα ηλιακά κύτταρα και στα πλαίσια αλουμινίου των φωτοβολταϊκών μονάδων καθώς και η παγκόσμια υπερ-παραγωγή των φωτοβολταϊκών πλαισίων.

Το κλείσιμο ανοίκει επίσης στο σχέδιο αναδιάρθρωσης της Suntech. “Προκειμένου να βελτιωθεί η χρησιμοποίηση του παραγωγικού δυναμικού μας στην Suntech, και να αποκατασταθεί η οικονομία της, πρέπει να αναδιορθωθεί η παραγωγή”, δήλωσε ο πρόεδρος της Suntech David King. “Ελπίζουμε ότι αυτές οι δύσκολες αποφάσεις θα βοηθήσουν την Suntech και θα την οδηγήσουν πάλι στην ανάπτυξη.”

Η Suntech άνοιξε το εργοστάσιο της Goodyear (Αριζόνα, ΗΠΑ) τον Οκτώβριο του 2010. Το 2011 η γραμμή παραγωγής είχε φτάσει στην κορυφή με 50 μεγαβάτ (MW), ενώ τον Νοέμβριο του 2012 μειώθηκε στα 15 MW.

 
This entry was posted in ΠΑΝΕΛ and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.