Μηνύσεις εναντίον της κινέζικης κατασκεύαστριας φωτοβολταϊκών πλαισίων Suntech για φιάσκο ομόλογα

 
28 suntech εκθεση news 330χ220 300x200 Μηνύσεις εναντίον της κινέζικης κατασκεύαστριας φωτοβολταϊκών πλαισίων Suntech για φιάσκο ομόλογα

Suntech Power Holdings Co

Η Suntech Power Holdings Company Limited. (Wuxi, Κίνα) σχεδιάζει να δημοσιεύσει τα αποτελέσματα του δευτέρου τριμήνου 2012, μετά την ολοκλήρωση της έρευνας για τις συνθήκες έκδοσης ομολογιακού δανείου της. Τουλάχιστον τρία δικηγορικά γραφεία για λογαριασμό των μετόχων τους, έχουν υποβάλλει μια συλλογική αγωγή κατά της Suntech Power. Κατηγορούν την εταιρεία κατασκευής φωτοβολταϊκών πλαισίων για απάτη με τα ομόλογα που υποτίθεται ότι έπρεπε να χρησιμοποίησει  ως εγγύηση στην Global Solar Τ Fund SCA (Λουξεμβούργο).

Η εταιρεία, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς των δικηγορικών γραφείων είχε κάνει ουσιαστικά ψευδείς και παραπλανητικές δηλώσεις, που είχαν οδηγήσει τις τιμές των μετοχών σε τεχνητά υψηλά επίπεδα. Η Suntech υποστηρίζει  ότι η ίδια εξαπατήθηκε με ενδεχομένως ανύπαρκτα γερμανικά κρατικά ομολόγα!

Οι μετοχές της Suntech μειώθηκαν απότομα στις χρηματιστηριακές αγορές, μετά την υποβολή των μηνύσεων, κατά 15%.

Οι επιχειρήσεις που έχουν ήδη υποβάλει καταγγελίες, είναι οι Rigrodsky Long & PA (Wilmington, Delaware, ΗΠΑ), Glancy Binkow & Goldberg LLP (Los Angeles, Kalifornien, ΗΠΑ) και Bernstein Liebhard LLP (New York, ΗΠΑ). Αλλά και άλλα δικηγορικά γραφεία έχουν δηλώσει το ξεκίνημα ανάλογων αγωγών και ερευνών.

Η Suntech απέρριψε τις καταγγελίες και δεν δείχνει ανήσυχη.

 

 
This entry was posted in ΔΙΕΘΝΗ and tagged , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.