Μειωμένα τα έσοδα της κινέζικης κατασκευάστριας φωτοβολταϊκών Sunergy, παρά τις καλές πωλήσεις

 
6 Upsolar panels 330 236 Μειωμένα τα έσοδα της κινέζικης κατασκευάστριας φωτοβολταϊκών Sunergy, παρά τις καλές πωλήσεις

Me ζημίες οι κινέζικοι κατασκευαστές φωτοβολταϊκών

Παρά τις συνεχιζόμενες ζημίες, οι πωλήσεις της Sunergy Company Ltd. (Nanjing, Κίνα)αυξήθηκαν στο δεύτερο τρίμηνο του 2012 κατά 68% σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2011, αναφέρει η εταιρεία κατά την δημοσίευση των αποτελεσμάτων της για το δεύτερο τρίμηνο του 2012. Η εταιρεία ανέφερε μείωση εσόδων κατά 23% σε σχέση με πέρυσι, στα 110 εκατομμύρια δολάρια (87 εκατομμύρια ευρώ), αν και οι πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 68%, στα 150 μεγαβάτ (MW).

Το λειτουργικό περιθώριο μειώθηκε κατά 16%, η καθαρή ζημιά ήταν 30,3 εκατ. δολάρια (24,1 εκατ. ευρώ). Η μέση τιμή πώλησης των φωτοβολταϊκών πλαισίων της Sunergy στο τρίμηνο, μειώθηκε κατά 13% στα $ 0,75 (ευρώ 0,60) ανά watt. Αυτό οφείλεται τόσο στις σκληρές ανταγωνιστικές συνθήκες της αγοράς, όσο και την υποτίμηση του ευρώ έναντι του δολαρίου ΗΠΑ.

Η Sunergy πραγματοποίησε κατά το τρίμηνο το 27% των πωλήσεων στη Γερμανία, το 23% στην Ιταλία και το  9% στη Βουλγαρία, και ένα επιπλέον 9% στην Αυστραλία.

Η εταιρεία υπέγραψε επίσης τις συμβάσεις για την προμήθεια φωτοβολταϊκών πλαισίων ισχύος 50 MW με την V2M Ltd. (Βουλγαρία) και τις θυγατρικές της, για ηλιακούς σταθμούς παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στη Ρουμανία και τα Σκόπια.

Οι πωλήσεις αναμένονται για το τρίτο τρίμηνο μειωμένες και υπολογίζονται στα 80 έως 85 MW.

 
This entry was posted in ΔΙΕΘΝΗ and tagged , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.