Το 73% της κινέζικης Zeversolar στην SMA

 
4 SMA logo 330x210 Το 73% της κινέζικης Zeversolar στην SMA

Η SMA ολοκλήρωσε την απόκτηση του πλειοψηφικού ποσοστού συμμετοχής στη Zeversolar

Η SMA Solar Technology AG ολοκλήρωσε την απόκτηση πλειοψηφικής συμμετοχής ύψους 72,5% της Jiangsu Zeversolar New Energy Co., Ltd., μίας εκ των μεγαλύτερων εταιρειών παραγωγής μετατροπέων στην κινεζική αγορά. Οι κινεζικές κυβερνητικές αρχές ενέκριναν την απόκτηση της πλειοψηφικής συμμετοχής στην Zeversolar.  Τα προϊόντα της Zeversolar είναι ειδικά προσαρμοσμένα στις απαιτήσεις της κινεζικής αγοράς φωτοβολταϊκών. Με την εξαγορά, η SMA εξασφαλίζει την πρόσβαση στην αναπτυσσόμενη αγορά της Κίνας και επεκτείνει έτσι στρατηγικά τη θέση της ως παγκόσμιος ηγέτης της αγοράς.

«Η κινεζική κυβέρνηση αύξησε μόλις πρόσφατα άλλη μία φορά σημαντικά τον στόχο ανάπτυξης των φωτοβολταϊκών. Ο νέος στόχος αντιστοιχεί σε μια ετήσια επιπρόσθετη ανάπτυξη της τάξεως των 10 Gigawatt, για τα επόμενα τρία έτη. Η Κίνα θα εξελιχθεί επομένως στη μεγαλύτερη, παγκοσμίως, αγορά φωτοβολταϊκών. Η πλειοψηφική συμμετοχή στην Zeversolar, με την οποία αποκτούμε πρόσβαση σε αυτή την αναπτυσσόμενη αγορά, είναι επομένως για την SMA υψηλής στρατηγικής σημασίας», δήλωσε ο CEO της SMA, Pierre-Pascal Urbon.

Η SMA πρόκειται να χρησιμοποιήσει την πλειοψηφική συμμετοχή κυρίως για την ολοκληρωμένη εξυπηρέτηση της κινεζικής αγοράς. Ως μία εκ των μεγαλύτερων εταιρειών παραγωγής στην Κίνα, η Zeversolar κατασκευάζει προϊόντα, που είναι προσαρμοσμένα στις ανάγκες της τοπικής αγοράς. Η δυνατότητα παραγωγής του σύγχρονου εργοστασίου στην Yangzhong μπορεί να επεκταθεί γρήγορα, εφόσον χρειαστεί. Πέραν αυτού, η Zeversolar διαθέτει καλές επαφές με σημαντικούς πελάτες και φορείς λήψης αποφάσεων στον κλάδο της ενέργειας. «Η SMA αποκτά με τη συναλλαγή πρόσβαση στη σημαντικότερη αγορά ηλιακών συστημάτων του μέλλοντος. Επιπρόσθετα, θα κερδίσουμε από συνέργειες στις προμήθειες, στην παραγωγή και στην ανάπτυξη. Αναμένουμε μεσοπρόθεσμα, θετική συμβολή στα οικονομικά αποτελέσματά μας», δήλωσε ο Pierre-Pascal Urbon.

Η εταιρική αξία της Zeversolar – βάσει του μεριδίου 72,5% της SMA – υπολογίζεται στα 319 εκατομμύρια κινεζικά γουάν (CNY) – περίπου €40 εκατομμύρια ευρώ. Από αυτήν, προκειμένου να καθοριστεί η τιμή αγοράς, αφαιρέθηκαν οι καθαρές υποχρεώσεις της εταιρείας. Η αγορά χρηματοδοτήθηκε τοις μετρητοίς.

 
This entry was posted in ΔΙΕΘΝΗ and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.