Κινέζικα φωτοβολταϊκά: Εξαιρετικά μειωμένες οι εισαγωγές των ΗΠΑ από την Κίνα σε ηλιακά κύτταρα και φωτοβολταϊκά

 
38 πανελ γη Fot330x250 Κινέζικα φωτοβολταϊκά: Εξαιρετικά μειωμένες οι εισαγωγές των ΗΠΑ από την Κίνα σε ηλιακά κύτταρα και φωτοβολταϊκά

Ισχυρή μείωση του όγκου των εισαγωγών κινέζικων φωτοβολταϊκών στις ΗΠΑ

Οι εισαγωγές των ΗΠΑ σε ηλιακά κύτταρα και φωτοβολταϊκά στοιχεία από την Κίνα, έπεσαν τον Οκτώβριο του 2012  στα 75 εκατομμύρια δολάρια, τον ίδιο μήνα πέρυσι το ποσό έφτανε τα 213 εκατομμύρια δολάρια! Έτσι η ισχυρή μείωση του όγκου των εισαγωγών κινέζικων φωτοβολταϊκών συνεχίζεται, αφού επίσης οι αριθμοί δείχνουν μείωση της τάξης του 33% σε σύγκριση με τα 113 εκατ. από το Σεπτέμβριο του 2012. Για την μείωση ευθύνεται η εφαρμογή των μέτρων αντιντάμπινγκ και των προστατευτικών δασμών στις εισαγωγές από την Κίνα.

“Ο αγώνας μας ενάντια στις παράνομες προσπάθειες της κινεζικής κυβέρνησης να ελέγξει την αγορά ηλιακής ενέργειας των ΗΠΑ έχει ολοένα και μεγαλύτερη επιτυχία”, δήλωσε ο  Gordon Brinser, Πρόεδρος της SolarWorld Industries.

Έτσι σήμερα οι περισσότερες από τις εισαγωγές φωτοβολταϊκών στις ΗΠΑ προέρχεται από τη Μαλαισία και την Ταϊβάν:
Ενώ οι εισαγωγές στις ΗΠΑ των κινεζικών φωτοβολταϊκών προϊόντων συνεχώς πέφτουν, οι εισαγωγές από τη Μαλαισία και την Ταϊβάν αυξήθηκαν τον Οκτώβριο του 2012 στα 154 εκατ. δολάρια και 34 εκατ. δολάρια αντίστοιχα. Η Μαλαισία είναι ο μεγαλύτερος εξαγωγέας των ηλιακών κυψελών και φωτοβολταϊκών στοιχείων στις ΗΠΑ.

Στις 07.12.2012 αποφασίστηκαν στις ΗΠΑ εκ νέου προστατευτικοί δασμοί από 24 έως 250% για κινεζικής κατασκευής ηλιακές κυψέλες και φωτοβολταϊκές μονάδες.

 
This entry was posted in ΠΑΝΕΛ and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.