H SMA αναμένει για το 2013 πτώση των πωλήσεων κατά περίπου 20%

 
102 SMA Solar Academy 330x248 H SMA αναμένει για το  2013 πτώση των πωλήσεων κατά περίπου 20%

Το 2014 αναμένεται η επιστροφή της SMA στην κερδοφορία

Το Διοικητικό Συμβούλιο της SMA Solar Technology AG (Niestetal, Γερμανία) αναμένει για το 2013  μια ισχυρή κάμψη της αγοράς που οφείλεται στις μαζικές περικοπές εγκατάστασης φωτοβολταϊκών στην Ευρώπη και αύξηση της πίεσης των τιμών στο επόμενο έτος. Η μείωση των πωλήσεων αναμένεται να φτάσει από τα 0,9 δισεκατομμύρια ευρώ μέχρι τα 1,3 δισεκατομμύρια ευρώ.

“Η δυναμική ανάπτυξη των μη-ευρωπαϊκών ηλιακών αγορών δεν είναι επαρκής για να αντισταθμίσει τη μείωση της ζήτησης στην Ευρώπη ”, λέει ο διευθύνων σύμβουλος της SMA, Pierre-Pascal Urbon.

Ως ηγέτης της παγκόσμιας αγοράς ηλιακών μετατροπέων, η SMA εξαρτάται από την παγκόσμια ζήτηση. “Μια τέτοια πτώση στην αγορά, σε συνδυασμό με την ραγδαία αύξηση της πίεσης των τιμών, σε ένα τόσο σύντομο χρονικό διάστημα, δεν μπορεί να αντισταθμιστεί μόνο με την αύξηση της παραγωγικότητας και της τεχνολογικής καινοτομίας. Στην καλύτερη περίπτωση, αναμένουμε το 2013 ένα ισορροπημένο λειτουργικό αποτέλεσμα.” Συνεχίζει ο Pierre-Pascal Urbon.
 
Η εταιρεία σχεδιάζει να προσαρμόσει τις δομές στελέχωσης  στη μείωση των εσόδων. Έτσι  η SMA σκοπεύει σε απολύσεις περίπου 450 μόνιμων και 600 προσωρινά εργαζομένων σε όλο τον κόσμο. Ωστόσο όσο αφορά την ανάπτυξη, η SMA κατά το επόμενο έτος θα επενδύσει περισσότερα από 100 εκατ. ευρώ σε στρατηγικής σημασίας τεχνολογίες του μέλλοντος.

 
This entry was posted in ΔΙΕΘΝΗ and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.