Solarbuzz: Oi πωλήσεις φωτοβολταϊκών ενοτήτων μειώνονται το 2013, αλλά αυξάνονται και πάλι το 2017

 
2 panel geld fot 330x248 Solarbuzz: Oi πωλήσεις φωτοβολταϊκών ενοτήτων μειώνονται το 2013, αλλά αυξάνονται και πάλι το 2017

Φωτοβολταϊκή αγορά

Η εταιρεία έρευνας και στατιστικής NPD Solarbuzz (Santa Clara, Καλιφόρνια, ΗΠΑ) προβλέπει στο 2013 πτώση στις παγκόσμιες πωλήσεις φωτοβολταϊκών πάνελ κατά 20%, σε 20,5 δισεκατομμύρια δολάρια (15,7 δισ. ευρώ). Ωστόσο, το 2017, η εταιρεία ερευνών αναμένει αύξηση των πωλήσεων  κατά 32 δισ. δολάρια (24,5 δισ. ευρώ).

Στην Ετήσια Έκθεση 2013  ”Marketbuzz” σημειώνεται, ότι οι μέση τιμή πώλησης για φωτοβολταϊκές μονάδες έχουν πέσει από το 2011 μέχρι το 2012 κατά το ήμισυ, η ζήτηση στην αγορά τέλος, αυξήθηκε μόνο κατά 5%.

Η παραγωγική ικανότητα υπερβαίνει σημαντικά τη ζήτηση
Η NPD Solarbuzz αναμένει την περαιτέρω εδραίωση της παραγωγής φωτοβολταϊκών από το 2014, η οποία θα επιτρέψει στους κατασκευαστές να κερδίσουν μερίδιο αγοράς.
«Η υπερπαραγωγή και η πτώση των πωλήσεων το 2012 είχε δραματικές επιπτώσεις στη βιομηχανία φωτοβολταϊκών. Η τάση αυτή θα συνεχιστεί και το 2013 “, δήλωσε ο NPD Solarbuzz επικεφαλής αναλυτής Michael Barker.
“Οι τιμές των μετοχών αρκετών εισηγμένων εταιρειών φωτοβολταϊκών έπεσαν αισθητά, ή σχεδόν ακυρώθηκαν οι καταχωρίσεις τους, ζημίες πολλών εκατοντάδων εκατομμυρίων δολαρίων ανακοινώνονται κάθε τρίμηνο και πολλοί κατασκευαστές εξακολουθούν να δηλώνουν πτώχευση.”

Η Solarbuzz τονίζει ότι οι κατασκευαστές φωτοβολταϊκών έχουν αναπτύξει την ικανότητα μονάδων παραγωγής στο 2012 στα 45 γιγαβάτ (GW). Ωστόσο η ζήτηση στην αγορά βρίσκεται μόλις στα 29 GW.

Ευκαιρίες για τις επιχειρήσεις που μπορούν να μειώσουν το κόστος τους
Κατά τα προσεχή έτη, η μείωση της τιμής πώλησης των μονάδων θα συνεχιστεί, αλλά με αρκετά αργό ρυθμό, σύμφωνα με την  εταιρεία έρευνας αγοράς. Αυτό δίνει μια ευκαιρία στις κατασκευάστριες εταιρείες να μειώσουν το κόστος τους, για να περάσουν στην κερδοφορία.

 
This entry was posted in ΠΑΝΕΛ and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.