Ανάκαμψη στην παγκόσμια βιομηχανία φωτοβολταϊκών

 
24 Fot netzs 330x220 Ανάκαμψη στην παγκόσμια βιομηχανία φωτοβολταϊκών

Ανακάμπτει η παγκόσμια βιομηχανία φωτοβολταϊκών

Η εταιρεία έρευνας και στατιστικής NPD Solarbuzz (Santa Clara, Καλιφόρνια, ΗΠΑ) έχει δημοσιεύσει μια μελέτη σύμφωνα με την οποία η παγκόσμια βιομηχανία φωτοβολταϊκών ανακάμπτει σταδιακά μετά από μιά μεγάλη χρονική περίοδο με τις επενδύσεις να μειώνονται σημαντικά και ο κλάδος να συρρικνώνεται.
Η ραγδαία πτώση των τιμών των φωτοβολταϊκών πάνελ άνοιξε νέες αγορές και ορισμένες χώρες στη Λατινική Αμερική, τη Μέση Ανατολή και την Αφρική αναμένεται να αναπτύξουν φωτοβολταϊκές εγκαταστάσεις με περισσότερα από ένα γιγαβάτ (GW), μέσα στα επόμενα δέκα χρόνια. Ωστόσο, για το 2013 η Κίνα και η Ιαπωνία κυριαρχούν την αγορά με σημαντική αύξηση της ζήτησης.
“Μετά από τις δυσκολίες των τελευταίων ετών, ξεκινάει η περίοδος ανάκαμψης. Η ανάπτυξη είναι αργή, αλλά σταθερή, και οι κατασκευαστές, οι διανομείς και οι εγκαταστάτες μπορούν να επωφεληθούν από αυτό“, λέει ο αναλυτής της Solarbuzz Michael Barker.
Η φωτοβολταϊκή ανάπτυξη στην Κίνα και την Ιαπωνία καθοδηγείται από την επιθετική πολιτική προώθησης επιδοτούμενων προγραμμάτων και την ανάγκη για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Οι πωλήσεις των φωτοβολταϊκών μονάδων θα αυξηθούν σε 35 δισεκατομμύρια δολάρια(27 δισ. ευρώ) μέχρι το 2017. Ωστόσο, οι ερευνητές της Solarbuzz τονίζουν ότι ο κλάδος θα συνεχίζει να συρρικνώνεται κατά τα προσεχή έτη. Η συρρίκνωση από την πλευρά της θα βοηθήσει στο να μειωθεί το πλεόνασμα της προσφοράς και να περιοριστεί η πτώση των τιμών για τις ενότητες και τα συστήματα.
Η Solarbuzz εκτιμά ότι οι ετήσιες πωλήσεις φωτοβολταϊκών μονάδων το 2014 θα παραμείνουν λίγω πάνω από το επίπεδο του 2012.

 
This entry was posted in ΔΙΕΘΝΗ, ΠΑΝΕΛ and tagged , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.