Η ηλιακή βιομηχανία σε περίοδο αβεβαιότητας

 
95 panel kivos Fot 330x248 Η ηλιακή βιομηχανία σε περίοδο αβεβαιότητας

Η ηλιακή βιομηχανία σε περίοδο αβεβαιότητας

Σύμφωνα με δημοσίευμα του euractiv η βιομηχανία φωτοβολταϊκών «περνά μια περίοδο αβεβαιότητας» και οι ρυθμοί ανάπτυξης είναι πιθανόν να παραμείνουν στάσιμοι, σύμφωνα με τις Προοπτικές για την Παγκόσμια Αγορά Φωτοβολταϊκών μέχρι το 2016, που δημοσιεύθηκε χθες (9 Μαΐου).

Οι ρυθμοί ανάπτυξης των φωτοβολταϊκών είχαν μείνει μετέωροι την περασμένη χρονιά με 21.9 γιγαβάτ (GW) της ηλιακής ηλεκτρικής ενέργειας σε όλη την Ευρώπη-πάνω από τα 13.4 GW το 2010, σύμφωνα με την  έκθεση του Ευρωπαϊκού Συνδέσμου Φωτοβολταϊκών Βιομηχανιών (EPIA).

Αλλά αντιμέτωπη με μεγαλύτερη οικονομική επιβράδυνση, ισχυρό παγκόσμιο ανταγωνισμό, ένα κάποιες φορές απρόβλεπτο ρυθμιστικό περιβάλλον και την απροθυμία των τραπεζών να δανείσουν χρήματα, η έκθεση προειδοποιεί ότι «αυτός ο ταχύς ρυθμός ανάπτυξης δεν προβλέπεται για το μέλλον».

«Οι ευρωπαϊκές αγορές όπου τα φωτοβολταϊκά αναπτύχθηκαν σθεναρά τα τελευταία χρόνια έχουν φτάσει, τουλάχιστον προς το παρόν, σε ένα επίπεδο που θα είναι πολύ δύσκολο να διατηρήσουν τα επόμενα δύο χρόνια», αναφέρει. Ακόμα και έτσι, η ηλιακή ενέργεια τώρα αντιστοιχεί στο 2% της ζήτησης ηλεκτρισμού στην ΕΕ, αυξημένη περίπου στο 4% κατά τις ώρες που υπάρχει μεγαλύτερη ζήτηση.

«Η βιομηχανία φωτοβολταϊκών περνά σήμερα μια περίοδο αβεβαιότητας σε βραχυπρόθεσμο επίπεδο», δήλωσε ο πρόεδρος της EPIA Winfried Hoffmann. «Αλλά μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα, οι προοπτικές για συνεχιζόμενη ισχυρή ανάπτυξη είναι καλές».

«Θα πρέπει να ανοιχτούν νέες αγορές σε όλο τον κόσμο για να οδηγήσουν στην ανάπτυξη φωτοβολταϊκών την επόμενη δεκαετία, ακριβώς όπως υπολόγιζε η Ευρώπη μέχρι τώρα», υποστηρίζει η έκθεση.

Περισσότερες πληροφορίες στο link: www.euractiv.gr

 
This entry was posted in ΕΙΔΗΣΕΙΣ and tagged , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.