O Ισπανικός Συλλόγος Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας ANPIER υποβάλλει τις καταγγελίες επενδυτών φωτοβολταϊκών στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο

 
20 tracker Fot 330x165 O Ισπανικός Συλλόγος Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας ANPIER υποβάλλει τις καταγγελίες επενδυτών φωτοβολταϊκών στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο

Αναδρομικές περικοπές των feed-in tariffs στην ηλιακή ενέργεια στην Ισπανία

Η ισπανική ένωση παραγωγών και επενδυτών στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας (ANPIER) πρόκειται να φέρει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο στο Λουξεμβούργο, τις καταγγελίες των ισπανών περίπου 55.000 επενδυτών φωτοβολταϊκών, για τις αναδρομικές περικοπές στις ταρίφες.

Οι αναδρομικές περικοπές των feed-in tariffs στην ηλιακή ενέργεια και άλλα αναδρομικά μέτρα, οδηγούν τους επενδυτές στην Ισπανία, σε μείωση των εγγυημένων αποδόσεων κατά  40% και τους αναγκάζει να παραδώσουν τα έργα τους στις τράπεζες. Ο ευρωπαϊκός Επίτροπος Ενέργειας Günther  Oettinger υποσχέθηκε την υποστήριξή του στην  ισπανική βιομηχανία φωτοβολταϊκών.

“Η κατάσταση αυτή χαρακτηρίζεται από θυμό και απόγνωση, για μίά προτόγνωρη στην Ευρώπη κατάσταση. Βρίσκεται σε αντίθεση με τους σταθερούς κανόνες σε άλλες χώρες της ΕΕ, όπως για παράδειγμα  η πεισματική υπεράσπιση της νομικής ασφάλειας των επενδύσεων στη Γερμανία », δήλωσε ο Πρόεδρος του συλλόγου ANPIER Miguel Ángel Martínez-Aroca.

Ο Σύλλογος παρέδωσε στον Επίτροπο κ. Oettinger, με την καταβολή της αίτησης, εκτενείς αναφορές σχετικά με τα αναδρομικά τέλη.

 
This entry was posted in ΠΑΡΚΑ and tagged , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.