H Μεγαλύτερη έκθεση στον κόσμο για την ηλιακή βιομηχανία φωτοβολταϊκών έκλεισε τις πύλες της στις 15 Ιουνίου

 
80 intersolar 330x248 H Μεγαλύτερη έκθεση στον κόσμο για την ηλιακή βιομηχανία φωτοβολταϊκών έκλεισε τις πύλες της στις 15 Ιουνίου

Ιntersolar 2012

Γύρω στις 66.000 επισκέπτες από 160 χώρες και 1909 εκθέτες από 49 χώρες συναντήθηκαν στις 13 έως 15 Ιουνίου, σε 15 εκθεσιακούς χώρους και ένα υπαίθριο χώρο με 170.000 τετραγωνικά μέτρα εκθεσιακού χώρου, στη μεγαλύτερη έκθεση στον κόσμο στον τομέα της βιομηχανίας ηλιακής ενέργειας την Intersolar Europe 2012.

Το 54% των εκθετών προήρθε από το εξωτερικό, η Γερμανία εκπροσωπήθηκε με 871 εκθέτες, ακολούθησε η Κίνα με 388, η Ιταλία με 78, η Ισπανία με 48 και η Αυστρία και η Ταϊβάν με 46 εταιρείες. Το μερίδιο των ξένων επισκεπτών έφτασε φέτος γύρω στο 40%.
Υπό το πρίσμα της τρέχουσας φάσης της σταθεροποίησης της ηλιακής βιομηχανίας, οι διοργανωτές κατέγραψαν ένα θετικό απολογισμό: Οι εκθέτες και οι επισκέπτες έμειναν ιδιαίτερα ικανοποιημένοι με τη θεματική και την τεχνολογική κατεύθυνση της έκθεσης.
 
Τα διαφορετικά θέματα της έκθεσης επιβεβαιώνουν το ρόλο της Intersolar Europe ως βασική πλατφόρμα για την καινοτομία στη βιομηχανία:

Ειδικότερα, η αποθήκευση της ηλεκτρικής ενέργειας, και νέες τεχνολογίες για την  ολοκλήρωση των δικτύων, εκπροσωπήθηκαν εκτενώς και βρήκαν μεγάλη επιτυχία. Πάνω από 140 διεθνείς εκθέτες παρουσίασαν τα τελευταία προϊόντα και τις λύσεις τους: από τις μικρές ατομικές μπαταρίες αποθήκευσης της ηλιακής ενέργειας, έως και μεγάλες λύσεις αποθήκευσης για τη βιομηχανία και το εμπόριο.
Επίσης, στον τομέα της ηλιακής θερμικής παραγωγής παρουσιάστηκαν οι τελευταίες εξελίξεις για βιομηχανικές διεργασίες παραγωγής, καθώς και καινοτόμες ιδέες για ηλιακή θέρμανση με μεγάλης κλίμακας ηλιακές εγκαταστάσεις με το νέο θέμα “θέρμανση με ηλιακή ενέργεια”που συζητήθηκε εκτενώς στα συνέδρια, ημερίδες και σεμινάρια της έκθεσης.
Περίπου 2.000 εμπειρογνώμονες από τη βιομηχανία και τον ακαδημαϊκό κόσμο συναντήθηκαν στα συνοδευτικά της έκθεσης Intersolar Europe Συνέδρια και τις παράλληλες εκδηλώσεις της, για να συζητήσουν τις τελευταίες εξελίξεις στον τομέα των τεχνολογιών και των αγορών.
Μεγάλη συμμετοχή είχε επίσης η επίδειξη φωτοβολταϊκών προϊόντων στο νέο ειδικό κομμάτι της έκθεσηςς “PV και E-Mobility”. Χιλιάδες επισκέπτες πληροφορήθηκαν για τις δυνατότητες  των φωτοβολταϊκών carports, τους σταθμούς φόρτωσης και τις τελευταίες εξελιξεις στα ηλεκτρικά οχήματα.
 
Η Intersolar Europe 2013 θα πραγματοποιηθεί από τις 19 έως 21 Ιουνίου, στο εκθεσιακό κέντρο του Μονάχου. Για περισσότερες πληροφορίες, www.intersolar.de

 
This entry was posted in EVENTS, ΔΙΕΘΝΗ and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.