Η Αγορά φωτοβολταϊκού εξοπλισμού συρρικνώθηκε το 2012 στα 3,6 δισεκατομμύρια δολάρια

 
Fotolia 43527219 XS 300x200 Η Αγορά φωτοβολταϊκού εξοπλισμού συρρικνώθηκε το 2012 στα 3,6 δισεκατομμύρια δολάρια

Οι επενδύσεις φωτοβολταϊκού εξοπλισμού για το 2013 κατά πάσα πιθανότητα να πέσουν ακόμη περισσότερο στα 2,2 δισεκατομμύρια δολάρια

Η εταιρεία έρευνας αγοράς NPD Solarbuzz Inc (Santa Clara, Καλιφόρνια, ΗΠΑ) δημοσίευσε μια έκθεση, σύμφωνα με την οποία οι επενδύσεις σε φωτοβολταϊκό εξοπλισμό υποχώρησαν το τελευταίο έτος κατά 72%, στα 3,6 δισεκατομμύρια δολάρια (2,7 δισ. ευρώ).

Η έκθεση «PV Equipment Quarterly» περιλαμβάνει τεχνολογίες που βασίζονται στο κρυσταλλικό πυρίτιο και φωτοβολταϊκά λεπτού φιλμ. Σύμφωνα με την έκθεση οι εταιρείες GT Advanced Technologies, Meyer Burger, Applied Materials και η  Apollo Solar ήταν πέρυσι οι κορυφαίοι παραγωγοί.

“Οι επενδύσεις για το 2013 κατά πάσα πιθανότητα να πέσουν ακόμη περισσότερο στα 2,2 δισεκατομμύρια δολάρια (1,6 δισεκατομμύρια ευρώ), στο πιό χαμηλό επίπεδο που έχει παρατηρηθεί από το 2006″,  δήλωσε ο Αντιπρόεδρος της Solarbuzz Finlay Colville. “Αυτό δείχνει ότι οι κατασκευαστές φωτοβολταϊκών στοιχείων επενδύουν περισσότερο στην επέκταση της παραγωγικής ικανότητας  και λιγότερο στην αναβάθμιση, είτε μέσω νέων τεχνολογιών είτε με τη βελτίωση της αποτελεσματικότητας. Το 2012 οι επενδύσεις για την αύξηση της αποτελεσματiκότητας αντιπροσώπευαν λιγότερο από το 5% των συνολικών δαπανών για τον εξοπλισμό παραγωγής φωτοβολταϊκών “.

Οι πωλήσεις των τεσσάρων κορυφαίων εταιρειών ξεπέρασαν με τεχνολογίες φωτοβολταϊκού εξοπλισμού τα 400 εκατομμύρια δολάρια (300 εκατ. ευρώ), ενώ ο αριθμός των εταιρειών με πωλήσεις πάνω από 100 εκατομμύρια δολάρια (75 εκατ. ευρώ) μειώθηκε σε οκτώ. Το 2011 υπήρχαν ακόμη εικοσιτρείς εταιρείες με πάνω από 100 εκατομμύρια δολάρια πωλήσεις.

 
This entry was posted in ΔΙΕΘΝΗ and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.